Sosyal Medya

Yazılım

Microsoft Office Uygulamaları M1 Çipli Mac’leri artık Destekliyor!

Microsoft Office Uygulamaları M1 Çipli Mac'leri artık Destekliyor. Apple'ın yeni işlemcisinin tüm perforamans getirilerini Office Uygulamaları...

Microsoft’un Apple’ın M1 çip yeniliklerini yakalaması uzun sürmedi!

Microsoft Office Uygulamaları M1 Çipli Mac’leri artık Destekliyor!

Microsoft, yeni Macbook Air, Macbook Pro ve Mac Mini‘nin güç merkezi olan Apple’ın M1 yongasıyla  yerel olarak çalışan Office uygulamalarının yeni sürümlerini piyasaya sürüyor. Özellikle yükseltme yapılan uygulamalar Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve OneNote olarak belirtmekte fayda var.

Microsoft, programların şimdi çok daha hızlı çalışacağını ve M1 tarafından sağlanan performans artışından tam olarak faydalanılabileceğini söylüyor. Bunlar şirketin artık Evrenselleşmiş  Uygulamaları ve Intel işlemcili Mac’ler de bu uygulamalar aslında gayet iyi çalışıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, kasım ayında kendi işlemcisi M1’i resmi olarak tanıttı. 5nm’lik teknolojiye sahip olan işlemci,  8 çekirdekli CPU ve GPU’ya sahip. Özellikle makine öğrenimi kolaylaştıran bir Nueral Engine’e sahip. Apple tarafından tasarlanan ilk İşlemci olarak ta tarihe geçti.

M1 desteki Mac kullananlar uygulamayı bugünden itibaren Mac App Store’dan indirebilir. Yeni Outlook paketinin ve macOS Big Sur ile uyumlu görsel bir yükseltmenin yanı sıra Microsoft, Mac için Outlook’ta iCloud hesapları için destek de ekledi.