Sosyal Medya

iPhone

iOS 16, iPhone 6S, iPhone 7 ve birinci nesil SE modelinde çalışmayacak!

iOS 16'nın tanıtılmasıyla birlikte yeni işletim sisteminin hangi cihazlarda çalışabileceği de belli oldu. Apple iOS 16 ile birlikte, eski iPad'lere, Mac'lere ve Apple Watch Series 3'e de veda ediyor.

iOS 16, iPhone 6S, iPhone 7 ve birinci nesil SE modelinde çalışmayacak!

iOS 16’nın tanıtılmasıyla birlikte yeni işletim sisteminin hangi cihazlarda çalışabileceği de belli oldu. Apple iOS 16 ile birlikte, eski iPad’lere, Mac’lere ve Apple Watch Series 3’e de veda ediyor.

Gelenek olarak Apple, en yeni işletim sistemlerini piyasaya sürmeye başladığında bazı eski cihazlarına da desteği kesiyor. iOS 16 bu sonbaharda geldiğinde, iPhone 8 ve sonrası için, yani Apple’ın 2017’den beri çıkardığı tüm telefonlar için mevcut olacak.

Bu, iPhone 6S, iPhone 7 ve iPhone SE (birinci nesil) kullanıcılarının cihazlarını iOS 16’ya yükseltemeyeceği anlamına geliyor.

iPadOS 16 söz konusu olduğunda, Apple birkaç cihaz için desteği bırakacak, iPad Mini 4 ve iPad Air 2. Mini 4’ün 2015’te piyasaya sürüldüğü ve Air 2’nin tamamen 2014’te olduğu göz önüne alındığında, bunların yaşlarını gösterdiğini söylenebilir. Apple’ın onları iPadOS 15’e kadar sonuna kadar desteklediğini de söylemek gerek.

watchOS 9’u kullanmak için Apple Watch Series 4 veya sonraki bir sürümüne ihtiyacınız olacak. Apple Watch Series 3 kullanıcıları watchOS 7 ve watchOS 8’i yükleyebildiler ancak bazı özellikler kullanılamamıştı.

macOS Ventura söz konusu olduğunda işler biraz daha karmaşıklaşıyor. macOS Ventura aşağıdaki cihazları destekleyecek.

  • iMac, 2017 ve sonrası
  • Mac Pro, 2019 ve sonrası
  • iMac Pro, 2017
  • Mac mini, 2018 ve sonrası
  • MacBook Air, 2018 ve sonrası
  • MacBook, 2017 ve sonrası
  • MacBook Pro, 2017 ve sonrası

Artık desteklemeyeceği tüm modellerin tümü en az beş yıl önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen Apple’ın eski cihazlara veda ettiğini görmek her zaman üzücü…

İnsanlar eski modelleri kullanmaya devam edebilecek olsa da Apple’ın bu kullanıcıları yeni modellere yönlendirmesi için daha fazla zorluklar çıkarması muhtemel …