Sosyal Medya

iPhone

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor

Apple'ın WWDC 2022 etkinliği gerçekleşti. Bir çok yenilik ve donanım güncellemesi, yeni M2 silikonu ve daha bir çok yenilikler var. Sırayla bunları kaleme almaya başlayalım. Öncelikle kilit ekranınız için yeni widget'lar, bildirimlerde büyük bir yenileme ve daha fazlasının geldiğini söyleyebiliriz. İşte bu konudaki detaylar..

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor

Apple’ın WWDC 2022 etkinliği gerçekleşti. Bir çok yenilik ve donanım güncellemesi, yeni M2 silikonu ve daha bir çok yenilikler var. Sırayla bunları kaleme almaya başlayalım. Öncelikle kilit ekranınız için yeni widget’lar, bildirimlerde büyük bir yenileme ve daha fazlasının geldiğini söyleyebiliriz. İşte bu konudaki detaylar…

Resmi tanıtımından sonra yayınlanmasını beklediğimiz iOS 16’nın beklendiği gibi kilit ekrana bir dizi iyileştirmeler getirdiği artık kesinleşti.

WWDC 2022’de Apple, iOS 16’ya giden bir dizi heyecan verici yeni özelliği duyurdu.

iOS 16’daki en önemli değişikliklerden biri, çok çeşitli özelleştirme seçenekleri ve düzenleri içeren yenilenmiş bir kilit ekranı sunuyor olması. Farklı farklı Widget desteğine ek olarak farklı yazı tipleri ve vurgu renkleri seçmenize izin veren çeşitli şablonlar yer alıyor – bunların tümüne telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmadan erişilebileceksiniz. Ayrıca hemen hemen hepsini kişiselleştirebileceksiniz.

Benim en çok ilgimi çekenlerden birisi de, zamana ve hatta hava durumuna göre değişen dinamik duvar kağıtları da dahil olmak üzere çeşitli kategoriler arasından seçim yapmanızı sağlayan yeni bir duvar kağıdı özelliği’nin olması.

Bildirimler artık daha derli toplu!

Bir başka büyük güncelleme, şimdi ekranın altından toplanacak olan yenilenmiş bildirimler. Bu arada, yeni Canlı Etkinlikler özellikleri, canlı maç skorları veya Uber yolculuğu gibi güncel etkinlikleri ve randevuları daha iyi takip etmenize yardımcı olmak için tasarlanan bir arayüz bulacaksınız.

iOS 16’nın Odak Modu da yeni kilit ekranıyla çalışan bir yükseltme alıyor, böylece görevlerinizi takip etmek için widget’ları veya yapılacaklar listesi gibi şeyleri kullanabilirsiniz.

Yanlış Mesajı Geri Çağırma!

Mesajlar söz konusu olduğunda, iOS 16, metinleri gönderildikten sonra bile düzenlemenize, mesajları dikte etmenize veya yanlışlıkla bir şey göndermeniz durumunda tamamen geri çağırmanıza izin veriyor. Buna ek olarak Canlı Metin’e bir genişleme olarak, iOS’un bir sonraki sürümünde Apple, videolar sırasında bir şeyleri dönüştürmek ve çevirmek için bu özelliği kullanmanıza izin verecek.

Alternatif olarak, daha iyi ses girişi isteyenler için, iOS 16’nın Dikte özelliği, aracı devre dışı bırakmanıza gerek kalmadan metin yazmanıza, imleci hareket ettirmenize ve daha pek çok şeye izin veriyor.

Apple, Cüzdan uygulamasında, herhangi bir gecikme ücreti veya ek faiz olmadan Apple Pay’deki satın alma işlemlerini birden fazla taksite ayırmanıza olanak tanıyan bir Sonra Öde özelliği ekliyor.

iCloud’da Apple, albümleri arkadaşlarınız ve ailenizle daha kolay eşzamanlayabilmeniz için paylaşılan fotoğraf kitaplıkları için destek ekliyor. Potansiyel olarak tehlikeli durumlarda yardım çağırmayı kolaylaştırmak için yeni bir Güvenlik Kontrolü özelliği de var. Güvenliği artırmaya yardımcı olmak için, Cüzdan uygulaması yakında yalnızca gerekli bilgileri görüntülerken kayıtlı kimlikleri paylaşabilecek.

Mail uygulamasında Apple, planlanmış e-postalar gönderme özelliğini de ekliyor

Gmail’e benzer şekilde, Mail de önemli bir eki unuttuğunuzu algılar. Bu arada, geliştirilmiş arama algoritmaları sayesinde eski e-postaları ve kişileri bulmak her zamankinden daha kolay hale getiriliyor. Safari’de Apple, arkadaşlarınıza ve ailenize gönderebileceğiniz paylaşılan Sekme Grupları eklerken, yeni geçiş anahtarları – passkeys  parolalarınız için ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

Apple Maps’ten de bahsedelim, şirket bugün uzun süredir istenen bir özellik olan iOS 16’da birden fazla duraklı rota oluşturma özelliğini duyurdu. Apple, sesli komutlarla hem manuel olarak hem de eller serbest olarak tek bir yolculuğa 15 adede kadar durak eklenebileceğini söylüyor.

Bu yılın ilerleyen zamanlarında, müzik gibi şeyler için geliştirilmiş entegrasyon, sürüş ihtiyaçlarınız için kişiselleştirilebilen yeni bir kullanıcı arayüzü ve Hava Durumu, widget’lar ve daha fazlası için bir bakışta iyileştirilmiş görünürlük sayesinde CarPlay’in büyük bir güncelleme yapması planlanıyor.

Son olarak, Uzamsal Sesi sevenler için iOS 16, benzersiz bir dinleme deneyimi için kişiselleştirilmiş bir ses profili oluşturmak üzere iPhone’larındaki kameraları kullanma becerisine kavuşuyor. Küçük çocukları olanlar için Aile Paylaşımı özelliği, hesapları uygun güvenlik korumaları, ekran süresi sınırları ve ebeveyn denetimleriyle yapılandırmayı kolaylaştıracak.