Sosyal Medya

iPhone

iOS 17, 18 Eylül’de ücretsiz güncelleme olarak sunulacak

Apple Salı günü yıllık iPhone etkinliğini düzenledi ve yeni iPhone 15, iPhone 15 Pro ve Apple Watch Series 9'u tanıtmanın yanı sıra şirket iOS 17'nin önümüzdeki hafta, 18 Eylül Pazartesi günü ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak sunulacağını duyurdu.

iOS 17, 18 Eylül’de ücretsiz güncelleme olarak sunulacak

 

Apple Salı günü yıllık iPhone etkinliğini düzenledi ve yeni iPhone 15, iPhone 15 Pro ve Apple Watch Series 9‘u tanıtmanın yanı sıra şirket iOS 17’nin önümüzdeki hafta, 18 Eylül Pazartesi günü ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak sunulacağını duyurdu.

 

Cihaz üzerinde gerçek zamanlı transkripsiyona hazır olun..

iOS 17’nin herkese açık önizlemesi Haziran ayından bu yana mevcut ve Apple’ın bugünkü açılış konuşmasında özetlediği bir dizi tasarım iyileştirmesini şimdiden gösterdi. Bunlar arasında kullanıcı tarafından tanımlanabilen giden arama ekranları yer alıyor, böylece insanları aradığınızda ne göreceklerini seçebiliyorsunuz ve gelen aramaları sesli mesaja gönderme ve bunun yerine deşifresini okuma seçeneği de bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca Facetime aramalarını açmayanlara hızlı sesli veya görüntülü mesajlar gönderebilecek ve AirPods’ları aracılığıyla kendilerini sessize alabilecek/seslerini açabilecekler.

Hatta tıpkı eski telesekreterli günlerde olduğu gibi, kişi mesajını bırakırken bu aramaları cevaplayabileceksiniz. Sesli bir mesaj bıraktıklarında ise iOS 17 artık size kolaylık sağlamak için mesajı yazıya de dökebilecek.

Mesajlar da ise en büyüğü çıkartmalar olmak üzere bir dizi güncelleme geliyor. Kullanıcılar mesajlarına emoji çıkartmaları ekleyebilecek ve bunlara ek efektler ve metin eklemeden önce kamera rulolarındaki içerikleri kullanarak Canlı Çıkartmalar da oluşturabilecekler.

Diğer yeni Mesajlar özellikleri arasında, hedefinize güvenli bir şekilde ulaştığınızda güvenilir kişileri uyaran Check In de yer alıyor.

Bu arada NameDrop, AirDrop’un kişi bilgilerini paylaşmayı kolaylaştıran bir başka özelliği: iki telefonu birbirine yaklaştırın. Dahası AirDrop artık daha büyük dosyaları paylaşmak için de kullanılabiliyor. İki iPhone’u birbirine yaklaştırdığınızda, telefonunuzun daha sonra otomatik olarak erişebileceği bir indirme bağlantısı da değiş tokuş ediliyor.

Ve widget’lar! iOS 17’de çok fazla widget var!

Ana Ekranda widget’lar, Kilit Ekranında widget’lar – hatta Bekleme modunda widget’lar bile var!

Apple’ın bugün yayınladığı bir basın bültenine göre, “iPhone kullanıcılarının günlük tutma yoluyla şükran duygularını yansıtmalarına ve uygulamalarına yardımcı olan yeni bir uygulama” olan Journal gibi yeni işletim sistemi yinelemesi için çalışmalarda daha da fazla güncelleme var. Biraz kendini beğenmiş bir Not Defteri gibi duruyor. Daha da heyecan verici olanı ise sistemin yazım denetimi de daha az “eğilerek” otomatik düzeltme yapacak şekilde geliştirildi.

Anlayacağınız iOs 17’de bazı güzellikler var ve bunun için 18 Eylül’ü beklememiz gerekiyor.