Sosyal Medya

iPhone

iOS 9 Beta 5 ‘te Yeni Neler Var?

iOS 9 Beta 5 ile beraber performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler yapıldı. İşte karşınızda iOS 9 Beta 5 yenilikleri!

iOS 9 Beta 5 ile beraber performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler yapıldı. İşte karşınızda iOS 9 Beta 5 yenilikleri!

Apple, geçtiğimiz saatlerde geliştiriciler için iOS 9 Beta 5 güncellemesini yayınladı. Final sürümüne artık daha da yakınlaşan iOS 9 için beta sürümler artık sona doğru yaklaşıyor. iOS 9 Beta 5 sürümünde ise yine bir takım performans ve stabilite iyileştirmeleriyle beraber kullanıcı arayüzünde de farkedilebilir değişiklikler yapılmış.

İşte iOS 9 Beta 5 ile Gelen Yenilikler!

Siri önerileri arayüzü geliştirildi.

CarPlay moduna Beats 1 radyosu desteği ve müzikleri beğenme özelliği geldi.

iOS 9 Beta 5’de en çok beğenilen yeniliklerden birisi ise gezegenler, kum tepeleri, bitkiler ve tüy motifleri gibi temalardan oluşan yeni duvar kağıtlarının eklenmesi oldu.

ios-9-beta5

Hücresel ağ ayarlarına, Wi-Fi bağlantısı zayıfladığında otomatik olarak hücresel ağı devreye sokan Wi-Fi Yardımı seçeneği eklendi.

img_0005

Çoklu görev yöneticisi geliştirildi. Apple, çoklu görev yöneticisindeki kasma ve donma gibi sorunları iOS 9 Beta 5 ile birlikte çözmüş gibi görünüyor.

Klavye ayarlarında yer alan Kestirmeler bölümünün adı Metin Değişimi olarak yeniden adlandırıldı.

img_0004

Shift ve Delete tuşları iyileştirilerek, klavyenin daha iyi bir yazım deneyimi sunması sağlandı.

yeniklavye

Soldaki fotoğrafta Shift seçili değil, sağdaki fotoğrafta Shift seçili.

Mevzuat bilgileri bölümü Ayarlar > Genel içerisine taşındı.

img_0003-1438904131

Yurtdışında, AT&T operatörü kullanıcılarına özel Wi-Fi üzerinden telefon görüşmelerinin yapılabilmesini sağlayan seçenek eklendi.

ios9_wifi