Sosyal Medya

iPhone

iPhone 14 ve 14 Pro sahiplerini tedirgin eden pil sağlığı şikayeti!

Apple'ın başı bir kez daha pillerinin hızla sağlıklarını kaybediyor olmasından dolayı dertte olabilir? Bir yıldan daha az bir süredir kullanımda olan iPhone'lar, orijinal kapasitelerinin yüzde 90'ına kadar düşmüş durumda. Bu durum normal mi?

iPhone 14 ve 14 Pro sahiplerini tedirgin eden pil sağlığı şikayeti!

iPhone 14 ve 14 Pro sahipleri giderek azalan pil kapasitesinden şikayet ediyor!

Apple’ın başı bir kez daha pillerinin hızla sağlıklarını kaybediyor olmasından dolayı dertte olabilir? Bir yıldan daha az bir süredir kullanımda olan iPhone’lar, orijinal kapasitelerinin yüzde 90’ına kadar düşmüş durumda. Bu durum normal mi? Daha da aşağı seviyelere düşenler varsa, garantiden kontrol ettirmenizde fayda var. Sizde bir iPhone 14 sahibiyseniz, pil sağlığınız şu ana kadar nasıl? hemen kontrol etmelisiniz…

Bazı iPhone 14 ve iPhone 14 Pro sahipleri eski “BatteryGate” sıkandalına benzer durumları yaşadıklarını iddia ediyor. Bir yıldan daha az bir süredir cihazlarını kullandıklarını söyleyen kullanıcıların pil sağlıklarının beklenenden çok daha hızlı düştüğü belirtiliyor.

AppleTrack’ten Sam Kohl, Temmuz ayında aldığı iPhone 14 Pro’nun maksimum kapasitesinin yüzde 90’a düştüğünü tweetledi, bu, sahip olduğu önceki iPhone’lardan çok daha hızlı bir düşüşün göstergesi olduğunu söylüyor. İşin kötü yanı aynı deneyime sahip birçok ünlü kullanıcı da var.

Sam Kohl yayınladığı yeni video da da yaklaşık 1000 dolarlık bu yeni modellerin ki ülkemizde daha da pahalı tavsiye etmenin giderek zorlaştığını da söylüyor.

Resmi olarak Apple, iPhone pillerinin “orijinal kapasitesinin yüzde 80’ini koruması gerektiğini” söylüyor. Bu sıkıntıların ortaya çıkmasından mı bilinmez ama iPhone 15 serisinin yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve son söylentilere göre, bu cihazların pil boyutunun mevcut cihazlara kıyasla yüzde 10 – 18 oranında artacağı iddia ediliyor.

Hemen hatırlatayım, Apple benzer şikayetleri yazılımla düzeltmeye çalışmış ve sonrası ona pahalıya patlamıştı. iPhone’lar için pil sağlığı monitörü özelliğini de iOS 11.3 güncellemesine bu sebeplerden sonra eklenmişti.

Görünen o ki pil konusunda kullanıcı olarak tetikte olmak gerekiyor ve garanti süresinin bitmesine yakın özellikle servise gidip kontrol ettirmek, mümkünse belki de garanti kapsamında Apple’ı bir değişiklik yapmaya zorlamak gerekiyor…