Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s RGBW Sensör ile Gelebilir

iPhone 6s’in 12 Megapiksel çözünürlüğünde Sony RGBW sensör ile geleceği iddia ediliyor. Peki, nedir bu RGBW sensör?

iPhone 6s’in 12 Megapiksel çözünürlüğünde Sony RGBW sensör ile geleceği iddia ediliyor. Peki, nedir bu RGBW sensör?

Apple tutkunları uzun bir süredir yeni nesil iPhone’un tanıtılmasını bekliyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile büyük ses getiren Apple’ın, iPhone 6s’de kamera alanında yenilikler yapması bekleniyor ve bu doğrultuda sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde IHS China’nın CEO’su Kevin Wong, iPhone 6s’de 12 Megapiksel çözünürlükte bir kameranın bulunacağını iddia etmişti. Bugün de bir iddia Japon sitesi Feng’den geldi. Feng’in haberine göre iPhone 6s’de Sony imzalı RGBW kamera sensörü yer alacak ve bu kamera 12 Megapiksel çözünürlüğünde olacak.

RGBW Nedir?

RGBW teknolojisi Red Green Blue renk uzayına White adında bir alt piksel ekliyor. RGBW teknolojisi, yetersiz ışıklı ortamlarda lensin daha fazla ışık almasını ve daha kaliteli fotoğraflar çekilmesini sağlıyor.

Feng’in bir diğer iddiasına göre RGBW teknolojisi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’da da kullanılacakmış ancak bu teknolojiyi daha kusursuz hale getirmek için Apple “s” serisini beklemiş. Bakalım iPhone 6s serisi beklenildiği gibi kamera alanında bir çığır açmayı başaracak mı?