Sosyal Medya

iPhone

iPhone 8 Bağlantı Portu? Hızlı Şarj Beklentileri Hangi Portla Karşılanacak?

iPhone 8 Bağlantı Portu Hangisi Olacak? USB-C yada Yıldırım Portu? Apple Hızlı Şarj Beklentilerini Karşılamak için Hangi Portu Kullanacak?

iPhone 8 Bağlantı Portu Hangisi Olacak? USB-C yada Yıldırım Portu?

Apple, şiddetle kullanıcıları tarafından beklenen hızlı şarj talebini karşılamak için ciddi atımlar attığını biliyoruz. Söylentilerin aksine Apple’ın, bir sonraki nesil cihazı olması beklenen iPhone 8’de endüstri standardı olarak bilinen USB-C’ye geçmek için hevesli olmadığı ortaya çıktı!

iPhone 8 bağlantı Portu ile ilgili detaylar şöyle!

Hal böyle olunca akıllara doğal olarak gelen ilk soru, iPhone 8 Bağlantı Portu Hangisi Olacak ? USB-C mi? Yıldırım Portu mu?

Geçtiğimiz haftalarda WSJ Apple’ın bir sonraki iPhone modelinde tescilli Lightning Portunu endüstri standardı olan USB-C lehine değiştireceği yazıldı. Ancak yeni rapor durumun hiç te böyle olmayabileceği yönünde. Sevinmek için erken olabilir.

Değerli Apple analisti Ming-Chi Kuo bugün, üç yeni nesil iPhone 8 modelinin Yıldırım portunu kullanmaya devam edeceğini yazarak spekülasyonlara farklı bir boyut kazandırdı. Kuo’ya göre iPhone 8 Modelleri Yıldırım bağlantısını koruyor.

iphone 8 oled curve ekran

iPhone 8 Bağlantı Portu Neden Önemli, Hızlı Şarj için Hangi Bağlantıyı Kullanılacak?

Bunun yerine teknoloji devi Apple, muhtemelen çok arzulanan hızlı şarj desteği kabiliyetini karşılamak için bir dizi iç donanım değişikliğine gidecek.

Donanım değişiklikleri sonunda Apple’ın USB Type-C ile gelen güç avantajlarından bazılarını çoğaltmasına ve yine de Lightning Portunu korumasına neden olacak.

9to5Mac açıklamaları gibi, bu söylentinin kablosuz şarjla ilgili önceki raporlarla bir ilgisi olup olmadığı hala belli değil. Rapor Yıldırım portunun USB-C’nin tüm özelliklerine sahip olabileceğini ancak USB-C’nin olası kabulünün Apple ekosisteminin geri kalanı ve yaklaşmakta olan iPad serisine nasıl uygulanacağına dair hiçbir referans vermiyor.

iPhone 8 Bağlantı Portu Neden Değiştirilmiyor?

Kuo’nun ayrıca Yıldırım Portunun kullanılmaya devam etmesini düşündüren iki önemli noktada  devam eden lisans anlaşmalar ve Apple’ın daha küçük bir gövdeye daha fazla teknoloji sıkıştırmasına olanak tanıyan teknolojinin kompakt boyutu.

MacBook Pro Klavye

iPhone 8 Bağlantı Portu Neden Önemli, Hızlı Şarj için Hangi Bağlantıyı Kullanılacak?

İlk kapsamımızda belirttiğimiz gibi, Apple gerçekten lisans anlaşmalarından bir miktar gelir kaybedecek olsa da, USB-C’ye geçiş, en yeni MacBook Pro serisi göz önüne alındığında oldukça mantıklı. Çünkü hem bilgisayarları hemde telefonları için aynı şarj kablosu kullanmaları sağlanacak.

Görünen o ki muhtemelen en az bir yıl daha Apple’ın iPhone’da da kullanıcı dostu radikal bir tasarım değişikliği yapmaya karar vermesini beklemek zorunda kalacağız.

KGI reports Apple iPhone 8 will not switch to USB-C, internal upgrades will support fast charging over Lightning on 9to5Mac