Sosyal Medya

iPhone

iPhone X Yüksek Seste Çatırdayan Hoparlörler Sorunu Ortaya Çıktı

iPhone X Yüksek Seste Çatırdayan Hoparlörler Sorunu Ortaya Çıktı. Sorunun kaynağı ne? iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'taki sorunun devamı mı?

Bazı iPhone X Cihazlarında Yüksek Seste Çatırdamalar Oluşuyor

iPhone X Yüksek Seste Çatırdayan Hoparlörler Sorunu Ortaya Çıktı. Bunun bir önceki iPhone 8 hatasıyla ilgili olup olmadığı henüz belirsiz.

Son bir kaç günde yaygın olmamakla birlikte bir kaç iPhone X sorunu ile ilgili haberler yaptık. Bunlar bizimde hoşumuza gitmiyor. iPhone X’in soğuk havalardaki dokunmatik sorunundan, bazı iPhone X cihazlarının OLED ekranındaki yeşil çizgiye şimdide iPhone 8 ünitelerinde görülebilen yüksek seste çatırdayan ses veren hoparlör sorunuda eklendi. Özetle bazı iPhone cihazları ve sahipleri ciddi azap çekiyor.

iPhone X Yüksek Seste Çatırdayan Hoparlörler Sorunu

iPhone X Yüksek Seste Çatırdayan Hoparlörler Sorunu

Dediğimiz gibi yaygın olmamakla birlikte giderek artan iPhone X sorunları baş göstermeye başladı. Yeni sorunla ilgili olarak;

Reddit, MacRumors ve Twitter’daki bazı kullanıcılar yeni ahizenin en üst düzey hoparlörünün daha yüksek ses seviyelerinde çatırdamalar olduğunu bildiriyor. Cihazların çoğunda görünmese de yine de dikkate değer bir sorun olarak göze çarpıyor.

Apple konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmasa da; Apple destek temsilcileri halihazırda sorun ile ilgili bilgileri toplamaya devam ediyor, bu nedenle konunun araştırıldığını söylemek yersiz olmaz.

Bu aşamada nedenini saptamak zor gibi görünüyor. Farklı seviyelerde çatırdamalar donanımla ilgili olabileceği gibi iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta çatırdı üreten bir yazılım hatası ile ilgili bir güncellemenin daha önce yayımlandığını söylemekte fayda var. Benzer bir şekilde de yazılım ile bu sorunda giderilebilir.

iPhone X ile ilgili yakın dönemde bu cihazı almak isteyenler özellikle yazılım güncellemelerinin gelmesini beklemelerinde fayda var. Bence acele etmeyin!

MacRumors Reddit Engadget