Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, HPE GreenLake’i seçti

Hewlett Packard Enterprise, su yönetimine odaklı kritik hizmetlerin BT performansını ve esnekliğini artırmak için altyapıya yönelik yapay zekâ çözümü sunuyor. 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, HPE GreenLake’i seçti

 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, temel hizmetlerini 16 milyon müşterisine ulaştırmak için HPE GreenLake’i seçti.

Hewlett Packard Enterprise, su yönetimine odaklı kritik hizmetlerin BT performansını ve esnekliğini artırmak için altyapıya yönelik yapay zekâ çözümü sunuyor. 

  • İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yüzde 99,9999 oranında kesintisiz hizmet sunabilmek ve altyapısını talebe bağlı olarak ölçeklendirebilmek için HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition çözümünü tercih etti.
  • Böylece İSKİ, plansız kesintileri en aza indirmenin yanı sıra yeni faturalandırma sistemi ve mobil uygulamasıyla müşteri deneyimini iyileştiriyor.

Hewlett Packard Enterprise, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) sunucu ve depolama sistemlerinin HPE GreenLake aracılığıyla hizmet olarak altyapı modeline geçtiğini duyurdu. Ayrıştırılmış hiper bütünleşik altyapı (dHCI: disaggregated Hyper Converged Infrastructure) sunan HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition, atık su yönetimi ve içme suyunun yaklaşık 20 bin kilometrelik ağ üzerinden vatandaşlara ve işletmelere dağıtımı gibi önemli hizmetlerin istikrarlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor.

“BT altyapımızda yaşayacağımız bir sorun, İstanbul’daki milyonlarca hane ve işletme için önemli sonuçlara neden olabilir. Bu tür sorunları önlemek için bilgi teknolojileri omurgamızı HPE GreenLake hibrit bulut hizmetleriyle güçlendirme kararı aldık” diyen İSKİ CIO’su Tayfun İşbilen, bu kararın gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “HPE GreenLake bize veri kullanılabilirliği garantisi, talep üzerine ölçeklendirme ve teknolojik performansımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlama esnekliği sağladı. Bu sayede BT altyapımızı daha sade, kolay kontrol edilebilen ve düşük maliyetli bir hale getirdik.”

İSKİ, mobil uygulama ve faturalama sistemi gibi yeni hizmetler sunmak için ek bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyuyordu. Kurumun depolama kapasitesi, sınıra yaklaşmıştı ve buna bağlı oluşabilecek plansız kesintileri önlemek için sistemleri modernize etmek gerekiyordu. Ayrıca sistem arızası veya siber saldırı durumunda hizmet sürekliliğini sağlamak için harici bir veri merkezinde yeni bir felaket kurtarma sistemi kurmaya ihtiyaç vardı.

Bu dönüşümün bir parçası olarak İSKİ, uzak konumdaki 33 dosya sunucusunu ve depolama sistemini konsolide etmek için HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition çözümünü tercih etti. HPE InfoSight’ın BT operasyonları için sunduğu gelişmiş yapay zekâ (AIOps) yardımıyla sorunları önceden tahmin eden ve önleyen İSKİ, uygulama performansını iyileştirdi ve yüzde 99,9999 hizmet sürekliliği garantisiyle daima hizmet veren, esnek bir sisteme sahip oldu. Yeni HPE GreenLake çözümü, İSKİ’nin su yönetimine dair SCADA sistemleri, faturalama, mobil uygulama ve Active Directory, Exchange ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli Microsoft çözümlerine ait iş yüklerini çalıştırıyor.

HPE Türkiye Balkanlar, Kafkaslar & Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü Güngör Kaymak, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Su dağıtımı gibi kritik öneme sahip altyapılar, tavizsiz güvenlik ve çok yüksek oranda hizmet sürekliliği gerektiriyor. Bunların hepsini HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition aracılığıyla İSKİ için sağlayabiliyoruz. Sunduğumuz çözüm yalnızca yüzde 99,9999 hizmet sürekliliği sunmakla kalmıyor, aynı zamanda şehrin nüfusu arttıkça ortaya çıkan yeni iş yüklerini ve uygulamalara yönelik artan ihtiyacı karşılamak üzere talebe bağlı olarak kolayca ölçeklenebiliyor.”