Sosyal Medya

Otomobil

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore’de Satışa Çıkıyor

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore'de Satışa Çıkıyor. Kia Niro EV Özellikleri Neler? 54 Dakikada Yüzde 80 Şarj Olabilir. Diğer Ayrıntılar...

Kia Niro Crossover Beklenen Özellikleri ile Güney Kore’de Satışa Çıkıyor.

Kia Niro EV 380 Km Menzili ile Güney Kore’de Satışa Çıkıyor. Diğer ülkelere gelmesi için biraz daha beklemek lazım ama fazla uzun sürmez bence.

Kia Niro Crossover modelinin tam elektrikli modelinin üretimine başladığını duyurdu. Güney Koreli otomobil üreticisi, Niro EV üretimini resmen açıkladı ve büyük ölçüde beklediğiniz şeylerle aynı çizgide.

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore'de Satışa Çıkıyor

Bitmiş tasarım şimdi 236 mil – yaklaşık 380 km yapabilen bir 204HP (elektrikli Kona benzer) motoru ve aralığı veya bir 64kWh 149 mil mütevazı 39.2kWh pil iyileştirmesine ilişkin seçenek paketi eklendiği bilinmekte. Belirtilen rakamlar bizim güçlü elektrikli otomobil beklentilerimizin altında olabilir ancak; özellikle günlük kullanımda hayatı kolaylaştırabilecek bir araç olmayı vaat ediyor. 100 km’ye 7.8 saniyede çıkarken zemine monte edilmiş batarya bir Crossover’dan bekleyeceğimiz düşük ağırlık merkezi sağlar.

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore'de Satışa Çıkıyor

54 dakikada yüzde 80 şarj!

Şarj konusunda ise çok hızlı olacağı söylenebilir. 100 KW bir şarj cihazı kullanırsanız, yüzde 80 kapasiteye ulaşması sadece 54 dakika sürer.

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore'de Satışa Çıkıyor

Araç içinde de KIA güncel teknolojiler kullanıyor. Niro’nun tanıdık 7 inçlik dokunmatik ekran bilgi sistemine ek olarak yeni 7 inçlik bir LCD gösterge paneli alacaksınız. Ayrıca çarpmadan kaçınma, şerit takip sistemi ve akıllı hız sabitleme gibi bir dizi sürücü yardım özellikleri yer alıyor. Tesla’nın Autopilot seviyesinde olmasa da şerit değiştirmek için araca komut verebilirsiniz. Otoyolda kullanırken size bir konfor sunacak yarı otonom bir sürüş vaat ediyor.

Kia Niro EV 380 Km Menzil, Güney Kore'de Satışa Çıkıyor

Kia Niro EV için diğer ülkeler biraz daha beklemek zorunda kalabilir. Güney Kore’de bu yıl satışa sunulacak modelin diğer ülkelere gelmesi çok zaman almayacaktır. Henüz bir fiyat açıklanmadı. Ancak doğa dostunun cep dostu da olması bekleniyor.

Kia Global Media Center

Autoblog