Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Lenovo K3 Note Phablet Göz Alıyor

Seneler önce cebimize zorla sığan akıllı telefonlar sürekli inceldi ve hafifledi ama artık yeni tanıtılan modellerin sürekli ekran genişlettiğini görüyoruz yani bir kez daha büyümeye başladılar.

3.5-4 inç telefonlar artık sadece giriş seviyesinde. 4.5-5 inç modeller ise orta segmentte. Üst segment cihazlarda ekran genişliği 5-6 inç arasına yerleşti ve 5.5 inç üstü modeller phablet olarak kabul ediliyor olsa da belki de yakın gelecekte bu söze gerek kalmayacak ve tüm üst seviye akıllı telefonlarda en az 5.5 inç ekran göreceğiz.

Google tarafından satın alınan Motorola Mobil bölümü bir süre sonra Çin merkezli teknoloji devi Lenovo bünyesine katıldı. Daha önceden IBM’in masaüstü ve dizüstü bilgisayar bölümlerini almış olan Lenovo epey güçlü konuma yerleşti. Firma artık akıllı telefonlarıyla da her an karşımızda. Bu seçeneklerde biri olan Lenovo K3 Note modeli phablet sınıfına giren 5.5 inç IPS ekrana sahip ama orta segmente uygun 720p yerine üst segmente uygun Full HD 1920 x 1080 piksel ekran içeriyor yani görüntü netliğinden ödün vermiyor. Hayli sade bir tasarıma sahip olan 152.6 x 76.2 x 8 mm boyutlu ve 150 gram ağırlıklı telefonun gri ve sarı olmak üzere iki renk seçeneği var ve sarı versiyon hemen dikkat çekiyor. Renk ne olursa olsun 8 mm inceliğe rağmen arka kapağın açılabilmesi sevindirici. Altındaysa 3000 mAh kapasiteli lityum polimer batarya, microSD ve çift micro SIM yuvaları (dual stand-by) yer alıyor.

k3note-1-680x423

Telefonun arkasında çıkıntı oluşturmayan 13 MP dual LED flaşlı kamera ve hoparlör de var. Full HD video çekim yapılabiliyor. Ön kamera ise 5 MP kalitesinde ve selfie için uygun kapasitede. Android 5.0 işletim sistemi ile Lenovo Vibe 2.5 kullanıcı arayüzünü içererek son derece akıcı bir deneyim sunabiliyor. Buna imkan verense MediaTek MT6752 sekiz çekirdekli 1.7 GHz işlemci ve 2 GB RAM bellek. İşlemci içinde Mali-T760MP2 görüntü devresi, 802.11n Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 alıcısı da yer alıyor. 16 GB depolama alanı sunan akıllı telefonun diğer özellikleri A-GPS/GLONASS alıcısı, FM radyo ve microUSB 2.0 bilgisayar bağlantısı. Kullanıcı arabirimi ve deneyimi görmek için aşağıdaki videosunu izleyebilirsiniz.

Görüleceği gibi 3.5 mm kulaklık çıkışı ve microUSB 2.0 bilgisayar bağlantısı üstte. Telefonun arka kapağını değiştirmek olası. Ekran kapalıyken çeşitli kısayol hareketleri yapılarak kilit açılabiliyor ya da kamera başlatılabiliyor. Geniş ekranıyla film izlemeye yeni bir boyut kazandıran telefonun güçlü işlemcisi ve belleğiyle oyunlar için de uygun olacağı ortada.