Sosyal Medya

Android

Lenovo Z5 All-Screen Tanımı da Bir Yalan, Bu da Çentikli!

Lenovo'nun Mayıs Ayından Beri Duyurduğu Gerçek Tam Ekran Temalı reklamı aslında bir yalanmış. Lenovo Z5 All-Screen Tanımı da Bir Yalan, Çentikli ve Çenesi olan bir model geldi.

Lenovo’nun Yeni Z5 Modelininde Çentiği üstelik Çenesi bile var!

Lenovo Z5 modelinin tanıtım öncesi dönen reklamlarına bakarsanız, gerçek “All-Screen” konsepti üzerine atıflarda bulunulmuş; bu yüzden beklentiler ve merak üst düzeye çıkarılmıştı. Ancak görünen o ki Lenovo’nun da All-Screen tanımı tamamen bir yalandan ibaret.

Mayıs ayından beri dönen gerçek tam ekran videoları tam bir yalan çıktı. Üstelik çentiksiz olacağı söylenmişti.

Ortaya çıkan Lenovo Z5’te çentik ve üstelik alt tarafta çene tabir edilen siyahlı bir alanda var. Bu neresinden bakarsanız ciddi bir kafa bulma olayına döndü. Bir çok teknoloji sitesi de bu konuda ciddi eleştiriler getirmeye başladı.

Daha önce paylaşılan maalesef bir render çalışmasından başka bir şey değilmiş.

HAYALLER BÖYLEY Dİ

GERÇEKLER BÖYLE OLDU 🙂

Lenovo’nun bugün Çinde gerçekleştirdiği tanıtımda övündüğü şey ise iPhone X’e göre çentiğin daha dar oluşu. Bu hayal kırıklığından sonra;

Neyse Lenovo Z5 All-Screen Teknik Özelliklerine Bir Bakalım.

Yeni Z5’in 6.2 inç 19:9 IPS LCD 1080p çözünürlüklü bir ekranı bulunuyor. 16 MP’lik dual kamera, Hızlı şarj desteği ve metalik 3 renkli kasası var. bu özellikler dikkatinizi çekmese bile iyi tarafı şu 12 Haziran’da piyasaya sürülüyor ve 64GB’lık modeli bile yaklaşık 200 Dolar civarında satılıyor. Sudan ucuz!….

Lenovo VP Chang Cheng, Z5’in yüzde 95’lik bir ekran-vücut oranına sahip olacağını iddia etti, bu konuda pekte yalan söylemiyor, zira ona yakın; bu oranın yüzde 90 olduğu bildiriliyor.

Ekran-Gövde Oranını dikkate alırsanız bu oranın Galaxy S9, Essential Phone ve iPhone X gibi telefonlardan çok daha yüksek. Orta segmentteki akıllı telefonlarda bu oran yüzde 80 seviyelerinde geziniyor.

Yine de beklentileri bu kadar yükseğe çıkarılıp, kullanıcıların kendini kandırılmış hissetmelerini sağlamalarını bir kenara bırakırsak, 200 dolara alınabilecek fena telefon olmadığını söyleyebiliriz.