Sosyal Medya

Donanım

LG 27 inç 4K IPS FreeSync Monitörünü Duyurdu

Monitör portföyüne son dönemde büyük yatırımlar yapan LG, 27 inç boyutunda, FreeSync destekli Ultra HD monitörünü duyurdu.

Monitör portföyüne son dönemde büyük yatırımlar yapan LG, 27 inç boyutunda, FreeSync destekli Ultra HD monitörünü duyurdu.

Monitör portföyüne son dönemde büyük yatırımlar yapan LG, yeni özelliklere sahip monitörler duyurmaya devam ediyor. Son olarak firma tarafından 27MU67 olarak isimlendirilen yeni bir model LG’nin Avusturalya web sayfasında ortaya çıktı.

27 inç boyutunda ve 16:9 oranına sahip bu monitörde firmanın kendi geliştirdiği 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip IPS paneli kullanıyor. Bu panel 10-bit renk paletiyle sRGB renk gamutunu %99 oranında karşılamakla beraber değişken tazeleme hızları AMD FreeSync teknolojisiyle desteklenmekte. 27MU67′nin maksimum tazeleme hızı şu an için bilinmese de 4K çözünürlük ve IPS panel göz önünde bulunduğunda bu değerin 60 Hz olacağını tahmin etmek güç değil.

Farklı görüntü kaynaklarına sahip monitör üzerinde toplamda 4 adet video girişi yer almakta. 2 HDMI, 1 DisplayPort ve 1 adet mini DP girişine yer verilen üründe, farklı kaynaklardan gelen görüntüleri ekranı bölerek görüntülemek mümkün. Yaklaşık 620$ yurtdışı fiyatına sahip olması beklenen 27MU67 yakın zamanda satışa sunulacak.