Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

LG koronavirüs için hava temizleyici maske üretti

LG koronavirüs için hava temizleyici maske üretti. LG, havayı temizleme konusundaki uzmanlığını hava temizleyici maske ile gösteriyor.

LG koronavirüs için hava temizleyici maske üretti.

LG hava temizleyici maske tek seferde 8 saat boyunca havayı temizleyen yani filtreleyen koruyucu maske üretti.

Covid-19‘un tüm dünya genelinde hızla arttığı şu günlerde teknoloji devleri de boş durmuyor. Covid 19’un havada asılı kalıp kalmadığı tartışılsa da; yüzümüzün önünde pusuya yatmış başta covid-19 olmak üzere bir çok pislik ve hastalık yapabilecek mikroplar var. Özellikle ağız yoluyla bulaşan bu virüslerde korunmak için harika bir çözüm üretildi.

LG yapılabilecek en akılcı şeylerden birini üretmiş olabilir. Virüs hiç değilse ciğerlerinize gitmeden önce elektronik bir temizleyici ile temizlenecek. Bu sayede virüsten ve diğer zararlı mikroplardan nispeten korunmuş olacaksınız.

PuriCare Giyilebilir Hava Temizleme Cihazı, LG’nin ev tipi hava temizleyicilerinde bulunanlara benzer bir çift üç hızlı fana ve bir çift HEPA tarzı filtreye sahip. Normal bir şekilde nefes alındığında dahili solunum sensörü içindeki fan hızını ona göre ayarlanıyor.

LG 820mAh’lik pilin tek bir şarjla 8 saate kesintisiz kullanılabileceğini ön görüyor. Yani gün boyu bu maskeyi takabilirsiniz. İçerisindeki çeşitli sistemler sayesinde, yukarıdaki fan hızı gibi sizin nefes almanızı “zahmetsiz” bir şekilde yapabilmeniz için tasarlanmış durumda.

Kullanılmadığında maskenin, şarj olurken yüzeyi temizleyen ultraviyole LED ışıklarla dolu bir saklama kutusu var. Ayrıca akıllı telefonunuza bağlanarak filtrelerin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini size söyleyecek. LG her bileşenin değiştirilebilir ve geri dönüştürülebilir olduğunu söylüyor ancak ne yazık ki; bunun ne kadara mal olacağını henüz bilmiyoruz.

Büyük ihtimalle LG’nin Eylül ayında IFA’daki gösterişli basın toplantısında daha fazlasını öğrenebiliriz.

LG’nin özellikle klima cihazları üretmesinden kaynaklı, pandemi sürecinde böyle bir cihazla “havayı temizleme” alanındaki tecrübesinden faydalanmak istemesi oldukça akıllıca. LG koronavirüs için hava temizleyici maske yapmasının yanında, özellikle insan elinden mikropların yayılmasını sınırlamak için ultraviyole ile sterilize etmek için yürüyen merdiven tırabzanına eklenen bir cihaz bile üretti.