Sosyal Medya

Donanım

LG’nin Yeni Gram Ultra Taşınabilir Notebook Serisi Duyurdu!

LG'nin en yeni Gram Ultra Taşınabilir Notebook Serisi, 12. nesil Intel CPU'lara ve ekran gizliliği teknolojisine sahip olacak. LG tanıtıma bir de Taşınabilir Monitör eklemeyi ihmal etmedi. 

LG’nin Yeni Gram Ultra Taşınabilir Notebook Serisi Tanıtıldı!

LG’nin en yeni Gram Ultra Taşınabilir Notebook Serisi, 12. nesil Intel CPU’lara ve ekran gizliliği teknolojisine sahip olacak. LG tanıtıma bir de Taşınabilir Monitör eklemeyi ihmal etmedi. 

Diğer birçok bilgisayar üreticisinde olduğu gibi LG’de dizüstü bilgisayar serisini Intel ve AMD’nin en yeni işlemcileriyle kademeli olarak güncelliyor.

Dün Apple yeni M2 MacBook Air‘i duyurdu, LG’de bir anlamda onunla aynı gün, Ultra Taşınabilir Gram Serisini Intel’in 12. nesil Core CPU’larıyla yenilediğini açıkladı.

Bugün itibariyle, Gram 15 ve hem 14 hem de 16 inç Gram 2’si 1 arada modeller dahil olmak üzere ailedeki altı modelin tamamı Intel’in yeni Alder Lake yongalarını kullanıyor olacak. Bu ek olarak, artık dizüstü bilgisayarları 32 GB’a kadar 5.200 MHz DDR5 RAM ile yapılandırabileceğiz. Ayrıca, serinin tüm üyeleri depolama için iki yuva sunan PCIe Gen 4 NVMe SSD sürücüleri desteği de sahip oluyor.

Dahili bir özellik artışının dışında, Gram serisindeki en dikkate değer değişiklik, şirketin Mirametrix’in yardımıyla eklediği bir görüntüleme aracı olan LG Glance‘ın eklenmesi gibi görünüyor. Bu teknoloji, bir dizi yeni özellik sağlıyor.

Bir anlamda gizlilik için yapılmış bu özellik şöyle çalışıyor. Dizüstü bilgisayarın ekranı, siz uzaklaştığınızda otomatik olarak kilitlenir ve bilgisayar, omzunuzun üzerinden birinin ekranınıza baktığını fark ettiğinde de bulanıklaşıyor. Yani gazetenizi yandan okumaya çalışanlara engel olunması gibi bir şey 🙂

LG’nin yeni dizüstü bilgisayarlarından birine harici bir ekran bağlarsanız, imlecinizi otomatik olarak o anda baktığınız ekrana hareket ettiriyor- ki bu kulağa inanılmaz derecede rahatsız edici bir özellik olabilir.

Bakış işlevini nasıl yaptığına bir bakın lütfen. Aşağıdaki videoda  bu işlem gösteriliyor.

 

Gram serisi LG’nin üretkenlik odaklı modellerinde ve daha fazla ekran alanı sağlamak için en boy oranı 16:10 olarak geliyor. 350 nit’e kadar parlaklık sunan standart modellerle ve 300 nit’e kadar maksimum 2’si 1 arada modellerde dahil tüm seri için IPS panelleri kullanıyor, ancak daha az rahatsız edici yansıma için parlama önleyici yeni bir kaplamaya sahip durumdalar.

16 inçlik taşınabilir bir monitör seriye eklendi!

LG ayrıca Gram serisini 16 inçlik taşınabilir bir monitör içerecek şekilde genişletiyor. 16MQ70, DCI-P3 renk gamının yüzde 99’unu kapsayan 2.560 x 1.600 çözünürlüklü IPS panele, 16:10 en boy oranına ve 1.200’e 1 kontrast oranına sahip taşınabilir bir monitör. Bu monitörün fiyatı web sitesinde 350 dolar olarak belirtilmiş.

LG’nin Güncellenmiş Gram dizüstü bilgisayar serisi bugünden itibaren satışta. 15 inçlik model 1.199 $’dan başlarken ve amiral gemisi 17 inçlik model 1.599 $’dan başlıyor.