Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

LifePrint İle Video Yazdırabilirsiniz!

LifePrint ile GIF ve video yazdırmak artık mümkün.

Teknolojik gelişmeler baş döndürücü hızla ilerlemeye devam ediyor. Özellikle Kickstarter üzerinden hayata geçen projeler büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bu platformda birbirinden farklı özelliklerde yazıcıların olduğu görülmektedir. Yazıcı dünyasında adeta devrim denecek yenilikler de devam ediyor.

Kickstarter platformunda hayat bulan ve LifePrint adı verilen yazıcı bildiğimiz yazıcılardan oldukça farklı özelliklere sahip. Bu yazıcı ile fotoğraf dışında GIF ve video yazdırma gibi işlemler yapmanız mümkün olmaktadır. Bu da cihazın büyük bir ilgiyle karşılanmasını sağlamaktadır.

Yazıcılarla, çıktı almak standart bir olay haline geldi. Sadece yazıları değil aynı zamanda resimleri de bu yazıcılarla yazdırmak mümkün. Ancak, yazıcıdan kayıtlı bir video ya da hareketli görüntü adı verilen GIF dosyalarının çıktısının alınması hayalden öteye geçemiyordu.

LifePrint ile arttırılmış gerçekçilik fotoğraflarını basmanız mümkün olacaktır. Böylece tecrübelerinizi kolayca paylaşmanız ve yüksek kalitede çıktı almanız mümkündür. Bunun yanı sıra GoPro ile çalışabildiği için bu anlamda dünyanın ilk ve tek yazıcısı olarak lanse edilmektedir.

lifee

LifePrint ile arttırılmış gerçekçilik modu sayesinde hiper fotoğraf teknolojisiyle birlikte yazdırdığınız fotoğraf kağıdı içerisine gizli bir şekilde embed kod yerleştiriliyor. Böylece fotoğraflarınızı LifePrint uygulamasının kamerası ile görmeye çalışmanız durumunda elinizdeki baskı fotoğrafta gömülü olan video, GIF ya da Vine oynatılabiliyor.

Hareketli bir görsel yazdırmanız durumunda baskının sağ alt köşesinde bir logo yer alıyor ve bu fotoğrafın hareketli olduğunu biliyorsunuz. Bu yazıcıda mürekkep kullanılmıyor ve Zink adı verilen bir teknoloji kullanılıyor. Zin kağıdı renkleri içinde bulunduran özel bir baskı filmi olarak dikkat çekiyor.

LifePrint Teknik Özellikleri!

LifePrint 127 x 76 x 25.5 mm boyutlarında ve sadece 200 gram ağırlığında bir yazıcıdır. Bu yazıcı 50 x 76 mm boyutlarında baskı yapabilmektedir. 1 saat içinde şarj olan cihaz, tam şarj olduktan sonra şarj bitene kadar 15 fotoğraf baskısı yapabilmektedir. Bir fotoğrafın yazdırılma süresi ise, 30 saniye sürmektedir.

LifePrint, Samsung Galaxy S5 ve üstü, iPhone 5s ve üstü cihazlarla uyum içinde çalışmaktadır. Kickstarter platformunda 99 Dolar bağışta bulunmanız durumunda bu küçük becerikli cihaza sahip olmanız mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=sM3wIT78WVI