Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni MacBook Pro Touch Bar İncelemesi ve Eleştiriler!

Teknoloji sitelerinde Yeni MacBook Pro hakkında çıkan yorumlar ilginç, gözden kaçırılan noktalar kullanıcılara hatırlatılmış.

Teknoloji sitelerinde Yeni MacBook Pro hakkında çıkan yorumlar ilginç, gözden kaçırılan noktalar kullanıcılara hatırlatılmış.

Yeni MacBook Pro, yapılan lansman sonrası kullanıcılarla buluşmaya başlayınca kullanıcıların touch bar hakkında yorumları ortaya çıkmaya başladı.

Ön siparişle cihaza sahip olmak isteyen kullanıcılar için Apple hafta başı gönderim yapmaya başladı.

MacBook Pro’nun, klavye içine gömülü Touch Bar, gerçek dünyada nasıl performans gösteriyor? Cihaz üzerinde yapılan donanımsal değişiklik, fiyat-performans oranı müşterileri memnun edecek düzeyde mi? Birçok kullanıcı, Touch Bar özelliğini sevmiş ve geleceğe yönelik bir potensiyel sunduğunda hem fikir.

Önemli teknoloji sitelerinde MacBook Pro hakkında çıkan bazı yorumları inceleyelim:

Verge:

13″ Macbook’ların, Touch Bar olmayan temel modeli bile pahalı. profesyonel kullanıcıları mutsuz edebilir. Ancak, günlük Mac kullanıcıları için, Air veya eski Pro kullanıcıları işlemci performansı ve inceliği ile tek seçenek. Yeni Touch Bar’ın potansiyeli var, ancak kimse sihir beklemesin. Cihazda bulunan pilin, Apple’ın iddialarına uyması inandırıcı görünmüyor . Klavyeyi seveceğinize güvenmeyin. Ancak, Air’i geçmeye hazır bir Mac fanatiğiyseniz,daha düşük güçlü bir MacBook’a değil, Apple’ın sunduğu modele mecbur bırakılıyorsunuz. Apple bunu hep yapıyor. Al yada git.

WSJ:

Touch Bar ve Touch ID tasarımsal olarak çok cazip görünüyor, ancak eski model bir mac ile güç ve pil performansında değişen birşey olamayacak. Eski-yeni arasında karar vermenizi etkileyen unsurlar neler? “eski” MacBook Pro performansı yeterince iyi, taşınabilirlik açısından bir problem yok, Touch Bar ve Touch ID özelliği olmayan sevimli bir klavye ye sahipsiniz, ayrıca port sayınızla yeni cihazlara fark atıyorsunuz.

Yoksa, geleceğe yatırım yapmak için mi yeni cihaza geçiyorsunuz? Son derece portatif  ayrıca klavyesi sizi büyüleyebilir!

Yada elinizdeki eski cihazınızın, en son hangi sürümü desteklediğini merak edip, olayı daha da zorlaştırma peşinde misiniz?

Bu seçenekleri bir düşünürseniz, kendi cevabınızı bulabilirsiniz.

TechCrunch:

Yeni Pro, özellikle benim gibi eski Mac’i ile öfkeyle uğraşan, (ya da en azından fan vızıltısı çeken)  önemli bir güncelleme bekleyenler için bir seçenek gibi. Daha iyi işlemciler, daha fazla depolama alanı, daha parlak bir ekran ve daha iyi hoparlörler daha önce olduğundan daha şık ve daha hafif bir kasa ile beraber geliyor… Dokunmatik Bar şu an için güzel bir bonus gibi görünüyor. Bu, bir dizüstü bilgisayardaki uygulamalarla etkileşim yollarımızı değiştirme potansiyeline sahip, çekici yeni bir giriş aygıtı.

CNET:

Dizüstü pazarının yüzde 95’i diğer markaların elinde, MacBook Pro bu alanda zorlayıcı bir seçim olmaya devam ediyor. Apple’ın en gelişmiş dizüstü bilgisayarı bu pazarın çok uzağında yer alıyor. Touch Pad, bir önceki modele kıyasla iki kat daha fazla yüzey hacmine sahip ve MacBook Air kadar hafif ama çok daha ince (14.9mm’ye 18mm’ye) ve daha düz kelebek tarzı klavye 12″de olduğundan daha iyi çalışması için ince ayar yapmış.

Engadget:

Dokunmatik ID ve Touch Bar ve daha ince bir tasarım hoş ama bana portlarımı geri ver. (Ve işlev tuşlarımı.) … MacBook Pro’mu yükseltmek için Apple’ı bekleyen birçok Mac kullanıcısından biriyim. Yeni dizüstü bilgisayarda, isteklerimin tam olarak bulunmadığını fark ettim. Benim için ideal MacBook Pro, geçen yılın modeliyle bu model arasında bir yerlerde.

Gizmodo:

Touch Bar için üçüncü parti desteği yeterince yok, ancak gün geçtikçe büyüyor. Tasarım ve kodlamaya odaklanan yazılımcıların öncelikle Touch Bar’ı benimsemeleri için beklemek gerekiyor… Touch ID harika. Tüm ölçütlerimizde Performans en üst düzeyde, ancak 13″ alıyorsanız, ekstra 200 $ ‘lık harcamayı 16GB RAM’e yükseltmeyi kesinlikle düşünün.Daha sonra böyle bir yükseltme imkanınız olamayacak.

Kaynak: 9TO5Mac