Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Uçan Kaykay Lexus Şatış İçin Gün Sayıyor!

Uçan Kaykay Lexus, çalışmaların satışa çıkabilecek düzeye gelmesi haberiyle yeniden gündemde!

Uçan Kaykay Lexus, çalışmaların satışa çıkabilecek düzeye gelmesi haberiyle yeniden gündemde!

20’li ve üstü yaşlarda ki hemen her kişinin en azından adını duyduğu Back to The Future yani Geleceği Dönüş filminin en dikkat çeken sahnelerinden olan ana karakterin uçan kaykay kullandığı bölüm, birkaç ay önce Lexus Hoverboard isimli bir kaykay ile gerçek olma yolunda ilerlediği haberlerine tanıklık etmiştik. Şimdi ise görünen o ki gelişim süreci hızla devam eden Uçan Kaykay Lexus Hoverboard, son seviyeye doğru adım adım ilerliyor.

Uçan Kaykay Lexus Hoverboard, son adımını atıyor!

news_1-ucan-kaykay-lexus-hoverboard-satisa-cikiyor-2015-back-to-the-future

Bilindiği gibi Back to The Future film serisinin ana karakterlerinden Micheal, kimi sahnelerde yere temas etmeden kullanılabilen bir kaykay ile etkileyici görüntüler sunuyordu. Bu görüntüleri ilhan alan bir grup bilim insanı, “acaba gerçek olabilir mi?” sorusuyla yola çıkmış ve sorunun yanıtını “evet” olarak duyurmuştu. Son yayınlanan bir video ile Uçan Kaykay Lexus Hoverboard’un, tıpkı Geleceğe Dönüş film serisinde olduğu gibi kullanabildiği, hatta su üzerinde dahi etkili bir şekilde yoluna devam ettiği gösterildi.

Profesyonel Kaykaycılar, Lexus Uçan Kaykayı test etti!

news_1-ucan-kaykay-lexus-hoverboard-satisa-cikiyor-2015-2

Profesyonel bir kaykay ekibi tarafından test edilen Uçan Kaykay Lexus’un görüntülerini içeren tanıtım videosunda, daha önce vaat edilen tüm kabiliyetlerin gerçekleştirilebileceği gösteriliyor. Üstelik bu vaatler arasına su üstünde batmadan yol alabilme yetisi de dahil!

Uçan Kaykay Lexus Hoverboard, kaykaycıları zorladı!

Geleneksel kaykaylar gibi görünse de söz konusu videoda ki profesyonel kaykaycıların, Lexus Uçan Kaykay’ı kullanırken, biraz zorlandıkları görülebiliyor. Zira herhangi bir tekerlek üzerinde hareket etmeyen Lexus Hoverboard, profesyonel kaykaycılar için dahi bir süre tecrübe kazanılması gereken ürünlerden olmuşa benziyor. Öte yandan her ne kadar geleneksel kaykaylardan alışık olmadıkları bir Uçan Kaykay ile deneme yapsalar da bu profesyonel kaykaycılar, Uçan Kaykay Lexus ile geleneksel kaykaylarla yaptıkları tüm gösterileri gerçekleştirebiliyorlar.

Uçan Kaykay Lexus Hoverboard, nasıl çalışıyor?

Hatırlatmak maksadıyla kısaca Uçan Kaykay Lexus Hoverboard’un nasıl çalıştığını açıklamak gerekirse aslında Lexus Hoverboard, temel olarak Manyetik Raylı Tren prensibine sahip. Mıknatıslar ve Süperiletkenler ikilisi ile gerçek olan Uçan Kaykay, bu ikilinin oluşturduğu etki ile yerçekimine meydan okuyabiliyor. Her ne kadar bu konsept uzun yıllardır bilinen bir yerçekimi tersi araç olsa da Süperiletkenlerin, görevini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu -321 celsius dereceye ulaşmak başlıca zorluklardandı. Lexus Hoverboard bu zorluğu ise Sıvı Nitrojen ile aşmayı başarmış. Keza videoda kaykay üzerinden çıkan dumanların herhangi bir yakıt artığı olmadığını, Sıvı Nitrojen’den çıkan buhar dumanı olduğunu belirtmek gerek.

news_1-ucan-kaykay-lexus-hoverboard-satisa-cikiyor-2015-1438760508

Uçan Kaykay Lexus Hoverboard, ne zaman satışa çıkıyor?

Firma tarafından bu video ile Uçan Kaykay Lexus Hoverboard’un son aşamaya yaklaşık 200 gün sonra geçildiği açıklanmış olsa da ne yazık ki raflarda ne zaman yer alacağı ve nasıl bir fiyatlandırma ile son kullanıcıya ulaştırılacağı açıklamaları yapılmadı.

Ancak çıkarımda bulunmak gerekirse yeni yayınlanan bu videoda Lexus Hoverboard’ın geldiği son noktayı baz alarak, çok uzun bir gelişim sürecinin daha kaldığını söylemek doğru olmayacaktır. Öyle görünüyorki birkaç yıl içinde, en azından belli kimselere kısıtlı olarak satışa çıkartılması muhtemel…

Firmanın yayınladığı yeni Uçan Kaykay Lexus Hoverboard’un projesyonel kaykaycılar ile test edilişini içeren videosunu, aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.