Sosyal Medya

iPhone

Apple, tüm kullanıcıları önerdiği iOS 16.5.1 (c) güncellemesi yayınladı!

Apple son dönemde önemli yazılım güncellemesi yapmaya doymadı. Bir önemli bir güvenlik yaması daha duyurdu. Bu Hızlı Güvenlik Yanıtı adı altında yayınlanan önemli güvenlik düzeltmeleri sunuyor ve tüm kullanıcılara öneriliyor

Apple, tüm kullanıcıları önerdiği iOS 16.5.1 (c) güncellemesi yayınladı!

Apple son dönemde önemli yazılım güncellemesi yapmaya doymadı. Bir önemli bir güvenlik yaması daha duyurdu. Bu Hızlı Güvenlik Yanıtı adı altında yayınlanan önemli güvenlik düzeltmeleri sunuyor ve tüm kullanıcılara öneriliyor.

Daha fazla bilgi edinmek için lütfen şu sayfaya gidin:

https://support.apple.com/HT201224

iOS, iPadOS ve macOS için Hızlı Güvenlik Yanıtları hakkında

Hızlı Güvenlik Yanıtları, yazılım güncellemeleri arasında önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar.

Hızlı Güvenlik Yanıtları; iPhone, iPad ve Mac aygıtlara yönelik yeni bir yazılım sürümü türüdür. Hızlı Güvenlik Yanıtları, yazılım güncellemeleri arasında Safari web tarayıcısında, WebKit çerçeve yığınında veya diğer kritik sistem kitaplıklarında yapılanlar gibi önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar. Özellik ayrıca, yararlanılanlar veya mevcut olduğu bildirilenler gibi bazı güvenlik sorunlarıyla ilgili olarak daha hızlı şekilde işlem yapmak için de kullanılabilir.

Yeni Hızlı Güvenlik Yanıtları; iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1’den başlayarak yalnızca en son iOS, iPadOS ve macOS sürümleri için sunulur.

Saptanmış olarak, aygıtınızda Hızlı Güvenlik Yanıtları otomatik olarak uygulanır. Gerekirse aygıtınızı yeniden başlatmanız istenir. Aygıt ayarlarınızı kontrol etmek için:

  • iPhone veya iPad: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme > Otomatik Güncellemeler’e gidin ve “Güvenlik Yanıtları ve Sistem Dosyaları”nın açık olduğundan emin olun.
  • Mac: Apple menüsü  > Sistem Ayarları’nı seçin. Kenar çubuğunda Genel’i, ardından sağ taraftaki Yazılım Güncelleme’yi tıklayın. Otomatik Güncellemeler’in yanındaki Ayrıntıyı Göster düğmesini  tıklayın, ardından “Güvenlik yanıtlarını ve sistem dosyalarını yükle” seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

Bir Hızlı Güvenlik Yanıtı uygulandığında, macOS 13.3.1 (a) örneğinde olduğu gibi, yazılım sürümü numarasının ardından bir harf gösterilir.

Bu ayarı kapatmayı veya sunulan Hızlı Güvenlik Yanıtlarını uygulamamayı tercih ederseniz ilgili düzeltmeler ya da önlemler, sonraki bir yazılım güncellemesine dahil edildiğinde aygıtınıza iletilir.

Belirli bir Hızlı Güvenlik Yanıtı ile ilgili daha fazla bilgiye Güvenlik amaçlı Apple yazılım sürümleri makalesinden ulaşabilirsiniz.