Sosyal Medya

Donanım

Logitech MX Master 3 mü? yoksa MX Master 3S’mi alalım?

İkisi de Profesyonel İkisi de iyi! Peki Hangisini Almak Daha Doğru? Logitech MX Master 3 mü? yoksa MX Master 3S'mi alalım?...

Logitech MX Master 3 mü? yoksa MX Master 3S’mi Alalım?

İkisi de Profesyonel İkisi de iyi! Peki Hangisini Almak Daha Doğru? Logitech MX Master 3 mü? yoksa MX Master 3S’mi alalım?…

Logitech’in profesyoneller için tasarladığı harika mouse serisinden MX Master’ın 3S modelini geçtiğimiz gün inceleme fırsatı bulmuştuk. Bugünkü yazımızda ise bir incelemeden daha ziyade, mevcut bu eski ve yeni model arasında kalmış arkadaşlarımıza bu tercihlerinde yardımcı olmak.

Her zaman dediğimiz gibi,

“Yeni teknolojiler her zaman olmasa da, bir çok zaman daha iyidir. Tüketici olarak bizim için önemli olan yeni teknolojinin bize sunduklarının, aradaki bu fiyat farkına değiyor olması…” 

Peki bu durum MX Master 3 ile MX Master 3S arasında nasıl gerçekleşiyor birlikte bakalım.

Yeni modelimiz MX Master 3S’e hızlıca bir bakalım önce,

MX Master 3S,

Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde Logitech, profesyonellere hitap eden MX Master Serisine; yüksek performanslı, mekanik yazma ve hassas izleme özelliklerine sahip yeni bir tam boyutlu MX Mekanik klavye; daha minimalist düşünenler içinse onun Mini boyutunu; bunlara ek olarak, 8.000 DPI ile hassasiyetin dibine kadar vuran ve cam yüzey dahil her yüzeyde çalışabilen yeni MX Master 3S Mouse modelini eklemiş bulundu.

İncelememizde de bizi şaşırttığı MX Master 3S’in en göze çarpan özelliği, kesinlikle Logitech’in bu modelde kullandığı Sessiz Tıklama Teknolojisi.

Neredeyse her tıklamanız tamamen Sessiz! Kullanmaya ilk başladığınızda bu sessizlik size önce bir garip geliyor. Ancak sonra dünya varmış diyorsunuz. Bu sayede kullanıcıların dikkatleri daha az dağılırken, kullananlar çalışmalarına daha fazla odaklanma şansı elde edebilir. Diğer özelliklerini ise maddeler halinde olabildiğince kısa bir şekilde size yazayım,

  • Hızlı ve Hassas 8K DPI Sensör: Ürün, 8.000 DPI optik sensör özelliği sayesinde cam yüzeyler dahil, daha hızlı ve hassas kullanım imkanı sunuyor ve Logi Options+ ile izleme hassasiyet oranı ayarlanabiliyor.
  • Ultra Hızlı Kaydırma: MagSpeed Elektromanyetik tekerlek, 1.000 satırlık geçiş hızı sunarak, sessiz ve hassas bir kaydırma deneyimi sunuyor.
  • Üstün Konfor: MX Master 3S, el pozisyonu için en doğal eğim açısını sunarken, hızlı erişim ve hızlı navigasyon için sezgisel kontrollere imkan tanıyan bir konfora sahip.
  • Güçlü Bağlantı: Ürün Logi Bolt ve Bluetooth özelliği sayesinde Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iPadOS ve Android dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemlerine kolaylıkla bağlanabilmeyi sağlıyor.
  • Kolay Kişiselleştirme: Logi Options+ özelliği sayesinde istenilen her eylem kolaylıkla optimize edilebiliyor ve kişiselleştirilebiliyor. Bu özellikle izleme hızı, favori uygulamalar kolaylık değiştirilebileceği gibi önceden tanımlı olan profillere geçiş de rahatlıkla yapılabiliyor.
  • Uzun Pil Ömrü: Uzun pil ömrüne sahip ürün, USB-C aracılığıyla hızlıca şarj edilebiliyor.

Gelelim bir önceki model olan ve şu anda yenisine göre daha uygun fiyatlı görünen MX MASTER 3 Modeline! Mevcut durumda fiyatı 700TL – 800TL arasında daha uygun görünüyor!

 

 

Logitech’in 2020 yılında çıkardığı bir önceki modelde elbette profesyoneller için tasarlanmıştı. Peki Logitech MX Master 3 ile MX Master 3S arasındaki en önemli farklar neler?

1. Öncelikle, DPI farkları var!

MX Master 3 modeli 4.000 DPI (4K) iken MX Master 3S modeli 8.000 DPI’lık bir sensörle geliyor. Hassas işler için yeni modelin bu konuda dibe vurduğunu görebiliyoruz.

2. Sessiz tıklama özelliği ki bence bu özellik MX Master 3S’i kesinlikle bir tercih sebebi yapıyor!

MX Master 3 modelinde kendisinden önceki modele göre daha sessiz bir model. Ama yine de bir tıklama sesi var maalesef… Bundan şikayet edenlerin sayısının az olacağını düşünmekle beraber, MX Master 3S’teki sessizliğe kısa sürede alışınca artık durum benim için baştan sona değişti… Kesinlikle sessiz mouse harika bir şey…

3. Uyumluluk tarafında MX Master 3S’e eklemeler yapıldı!

Windows, linux ve Mac desteklerinin yanı sıra MX Master 3S’i alanlar bunları Chrome OS ve iPadOS yüklü cihazlarda da artık kullanabiliyor… Özellikle tablet severler için bu harika bir çözüm sunuyor.

4. Basit ama önemli, Tak Çalıştır desteği!

Logitech’in Master 3 modelinde tak çalıştır desteği yok. Bunu da incelemeye başladığımda fark etmem fazla zamanımı almadı, zira acaba bozuk mu neden tak çalıştır çalışmadı? ekranda neden bir hareket yok dedim. Uygulamadan tarama yaptırdım ondan sonra MX Master 3 ile eşlenen bilgisayarımda sorunsuz çalışma gerçekleştirebildim. Dolayısıyla eski modeli tarama yaptırıp, uygulamadan buldurup bir anlamda eşleştirdikten sonra kullanmaya başlıyorken, MX Master 3s’te bu iş daha kolay, gerçekten tak çalıştır…. Sıfır sıkıntı…

Logitech MX Master 3S Fiyatı Nasıl? Peki Satın Alınır mı?

Şu anda MX Master 3S’in satış fiyatları 2500 TL bandında, bir önceki MX Master 3 Modeli ise 1700 TL bandında. Bu fiyatlar bu profesyonellikte bir Mouse modeli için kesinlikle tercih edilebilir bir fiyat seviyesi…

Peki bugünün koşullarında 800 TL’lik bir fark vermeye değer mi? diye düşünenler varsa düşünmeyin!

  • Sessizliği, tak çalıştır özelliği ve daha geniş bir cihazla kullanma özelliklerini 700-800TL farkla satın almış oluyorsunuz ki, ben bu özelliklerini gördükten sonra 800TL fazla vermeyi daha doğru buluyorum.
  • Ayrıca her iki modelinde el ve bilek ergonomileri kesinlikle aynı, aynı görünüyorlar zaten… Benim gibi bilekleri ağrıyanlar için ikisi de harika bir çözüm sunuyor.
  • Ancak 3s modelini daha önce kullandıktan sonra Mx Master 3 modeli ne kadar az sesli bile dense, mouse tıklama sesi az ama yok değil.. var yani…

Sonuç olarak bu iki model için ikilemde kalmış sevgili dostlar,

Eski ve yeni iki profesyonel modeli deneyimledikten sonra, bütçe sorunu olanlar elbette MX Master 3 modeliyle bile harika bir Mouse satın almış olacaklar, ancak paranız varsa, kesinlikle bu özelliklerden tasarruf edeyim demeyin, ben tasarruf edeceğiniz zaman size söylerim, kesinlikle bu modelde tasarrufa kaçarsanız pişman olursunuz…

Logitech MX Master 3S kesinlikle almaya değer…