Sosyal Medya

MacOS

Mac Pro 2018’de Yeniden Doğuyor, Silindir Tasarım Hata Mı?

Mac Pro 2018'de Yeniden Doğuyor, Silindir Tasarım Hata Mı? Apple Silindirik Tasarım ile Güncelleştirme işinde Ayağına mı sıktı? Detaylar!

Mac Pro 2018’de Yeniden Doğuyor, Silindir Tasarım Hata Mı?

Mac Pro 2018’de Yeniden Doğuyor, Yeni Tasarım Güçlü Mac Pro 2018’de Geliyor. Peki Silindirik Tasarım korunacak mı?

Yeni Mac Pro en son 2013 yılında yenilemiş o günden bugüne ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştı. Silindirik ikonik tasarım dikkat çekmiş olsa da bu kasa içerisine yenilikleri sığdırmak sanıldığı kadar kolay olmamış durumda.

Pro desktop denildiğinde ilk akla gelen ve tasarımı ile ön plana çıkan Mac PRO yıllarca profesyonellerin ihtiyacını karşıladı. son dönemde Apple’ın özellikle mobil ürünlere ağırlık vermesiyle bir anlamda daralan desktop pazarı üvey evlat muamelesi görmeye başladı. Neyse ki tüketicileri haklı eleştirilerine kulak verip MAC PRO’nun yenilenmiş versiyonunu 2018 yılında tüketicinin kullanımına sunacağını açıkladı.

Tasarım konusunda her daim sevilen ve ön planda olan Apple, Silindirik tasarımın kendisini ileride köşeye sıkıştıracağını belki de hiç düşünmedi. Belli Ölçüde ki kasaya bazı yenilikleri sığdırmak kolay olmasa gerek. Bu konudaki özeleştiri şirketin önemli isminden geldi. BuzzFeed News’in yaptığı röportajda Phil Schiller, şirketin en son 2013 yılında yenilediği Mac Pro’yu tekrar yenileyeceğini,ince ve zarif tasarımı bulunmasına rağmen cihazın bazı hataları bulunduğunu bunun yenilenmek suretiyle giderileceğini açıkladı.

Mac Pro 2018’de Yeniden Doğuyor, Silindir Tasarım Hata Mı?

Bu güncelleştirmeyi bu yıl yapmamalarının sebebi olarak Apple’ın mühendislik ekibi kolayca ve etkin bir şekilde güncellenecek yeni bir sistem tasarlamak için hala çalışması. Bu tabiki bir çok tüketicinin de ortak sorunu!

Silindirik Tasarım Hata Mı?

Bu konuda en önemli açıklamayı ise Apple’ın Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Craig Federighi yaptı. Mevcut Modelle ilgili olarak “Kendimizi biraz köşeye sıkıştırdık, Pro, profesyonel düzeydeki yükseltmeleri izin vermeyen üçgen bir ısı emici sisteme sahip. Dolayısıyla bu tasarımda takdir etmediğimiz şey silindirik tasarımın gelecekte kendimizi daha belirli bir vizyona sıkıştırması oldu” diyor.

Ayrıca Mac’in Apple’ın geleceğinde daha uzunca bir süre geleceği var. Güncellemelerdeki aksaklıklar için bu anlamda üzgünüz ama gelecek sene harika bir tasarımla karşınıza çıkacağız diyor.

Apple bu yıl masaüstünde bir şey getirmiyor mu? getiriyor tabi. 2017 sonunda yeni iMac Pro getiriyor.

Yeni Pro desktop ürünü iMAC Pro’da özellikle dikkat edilecek özellikler;

  • Performans
  • Depolama
  • Genişletilebilirlik ve Esneklik üzerine odaklanılacak.

Muhtemelende daha hızlı işlemciler (4 Çekirdeğe sahip Xeon ve Core i7s gibi) mobilde gördüğümüzde çok daha hızlı grafik yongaları, belki de kendi üreteceği yeni grafik yongaları da olabilir, daha yüksek kapasiteli depolama seçenekleri ve tabi ki Thunderbolt 3 portlarını görebiliriz.

 

Apple’ın pazar payında tek haneli rakamları ifade eden MasaÜstü donanımları bu yılın sonu ile 2018 başlarında büyük bir yenilenme yaşayacak.

Buzzfeed, Techcrunch, Daring Fireball

Engadget