Sosyal Medya

iPhone

Yeni iPhone Bükülüyor Mu?

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile esprilere konu olan bükülme sorunu, şimdi de sızdırılan iPhone 6s kasası üzerinde denenecek.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile esprilere konu olan bükülme sorunu, şimdi de sızdırılan iPhone 6s kasası üzerinde denenecek.

Geçtiğimiz yıl Apple tarafından, biraz da Android cihazlarının zorlamasıyla 4,7 ve 5,5 inç ekran boyutlarına sahip iki yeni iPhone modeli duyurulmuştu. Her ne kadar durum böyle olsa da Apple, Android rakiplerine kıyasla ciddi satış miktarları elde etmiş ve satışlarını arttırmaya da devam eder bir halde…

Ancak özellikle iPhone 6 Plus modeli, hala konuşulmaya devam eden bükülme sorunuyla karşılaşmış ve Apple’ın canını sıkan bir alay konusu haline gelmişti. Nitekim herhangi bir sebeple kullanıcılar bükülen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini, birebir yenisiyle değiştirebiliyor olsalar da bu bükülme sorunu konuşmaları son bulmadı.

iPhone 6s kasasında, bükülmeye karşı önlem alınmış!

inside-iphone-6s-bukulme-testi-videosu-2015-1-iphone-6s-kasasi

Söz konusu bu bükülme sorununu ortaya çıkaran ve bir video ile Unboxtherapy Youtube kanalında yayınlayan Lewis isimli Youtuber, şimdi de bir şekilde eline geçirdiği iPhone 6s kasasına bükülme testi yapacağını açıkladığı bir video yayınladı.

Söz konusu bu video içerisinde bükülme testini yapmayan Lewis, hassas ölçüm yapabilen bir cihazla, iPhone 6s’te bükülme sorununu önleyecek bir önlem alınıp alınmadığını test ediyor. Öte yandan bükülme testini de yapacağını, ancak bunu ilerleyen günlerde yayınlayacağını açıklayan Youtuber, iPhone 6s kasasında da ilginç değişimler olduğunu gösteriyor. Video kapsamında yapılan ölçümlerde iPhone 6s modelinin, iPhone 6 ile neredeyse aynı en ve boy uzunluğuna sahip olduğu gösteriliyor. Buna karşın sadece 2 bölgede, nokta atışı yapılmış farklılıklar görünüyor.

iPhone 6s için bükülme testi videosu yayınlanacak!

Bilindiği gibi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, cihazın ses açma ve kapatma butonlarının bulunduğu bölgeden eğiliyordu. Zira butonların o bölgeyi inceltmesi, kasanın direnç katsayısını düşürmekteydi. Öyle görünüyor ki Apple, tam da bu noktaya bir iyileştirme çalışmasında bulunmuş.

news-iphone-6s-bukulme-testi-videosu-2015-1-iphone-6s-kasasi

Yapılan ölçümde iPhone 6 kasasının ses açma ve kapatma butonlarının olduğu yer 1,14mm kalınlığında iken, bu kalınlık iPhone 6s’in olduğu iddia edilen kasada 1,9mm kalınlığına çıkartılmış. Bu da kabaca Apple’ın, bu bölgeyi güçlendirmiş olduğu anlamına geliyor.

Her ne kadar Apple bu bölgeye bir nevi yama yapılmış olsa da, toplam kasa ağırlığını sabit tutmayı başarmış. Bu durum da gösteriyor ki Apple, birkaç ay önce iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 700 serisi aliminyum alaşımını kullanacağı iddialarıyla örtüşen bir adım atmış.

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak iPhone 6s bükülme testi videosu, daha şimdiden büyük merak uyandırmış durumda. Söz konusu videonun ise, birkaç gün içinde yayınlanması bekleniyor.

Söz konusu iPhone 6s ve iPhone 6s kasa detaylarının karşılaştırıldığı videoyu, aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.