Sosyal Medya

MacOS

MacOS Catalina 10.15.5 Güncellemesi MacBook Pil Ömrünü Uzatıyor…

MacOS Catalina 10.15.5 Güncellemesi MacBook Pil Ömrünü Uzatıyor. Bunun yanında Pro Display XDR kullanıyorsanız ince ayar imkanı da sağlıyor.

MacOS Catalina güncellemesi MacBook’unuzun pilini daha verimli hale getiriyor.

MacOs Catalina 10.15. 5 güncellemesini muhakkak yapın zira pil ömrünün artırılmasının yanında, Pro Display XDR sahiplerinin ekranlarında ince ayar yapmasına da yardımcı olur.

Apple iPhone’larda olduğu gibi MacBook pillerinin de daha uzun süreli kullanılabilmesini sağlamak için uzun süredir çalışıyor.

Şirket son olarak MacOS Cataline 10.15.5 Update’nin yayınladı. İlk olarak 9to5Mac tarafından bildirilen güncelleme ile Pil Sağlığı Yönetiminde yapılan güncelleme ile pil ömrünün uzatılması amaçlanıyor.

Pil Sağlığına eklenen özellik etkinleştirildiğinde, pilinizin tepe noktası kapasitesindeki aşınmayı azaltmak için kademeli olarak “kullanımınız için optimize edilmiş” seviyelerin kullanılması otomatik olarak sağlanıyor. Elbette Pilin durum bu enerji tasarrufu modunda da mevcut olacak..

Pilinizdeki son güce kadar ihtiyacınız olduğu durumlarda bu özelliği kapatabilirsiniz ancak pilinizin bozulmadan daha uzun süre kullanmak istiyorsanız bu oldukça faydalı olabilir.

Bunun yanında Pro Display XDR kullanıyorsanız da bu size “Fine-Tune” beyaz noktayı ve parlaklığı ayarlayarak kalibrasyonu yapabileceğiniz yani ince ayar yapabilme imkanı sağlıyor. Ekrandaki görüntü doğrulunun önemli olduğunu düşündüğünüz işlerde bu geliştirme çok önemli olabilir…

Diğer değişiklikler ise iOS 13.5’te olduğu bazı hataların düzeltilmesinden ibaret. Özellikle video görüşmelerinde GPU yoğunluklu görevleri düzenleyerek belirli modellerde daha iyi performans sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca web kamerasının başkaları tarafından algılanmasının sağlayan bir hata da düzeltiliyor.

MacOs Catalina 10.15.5 güncellemesi hakkında detaylar..