Sosyal Medya

Otomobil

Maserati MSG Racing, 10. sezonunda yarışacak Formula E pilot kadrosunu açıkladı

Maserati MSG Racing, Jehan Daruvala'yı kadrosuna katmanın mutluluğunu yaşarken, Maximilian Günther ile birlikteliğini 2024 yılına kadar uzatıyor. 

Maserati MSG Racing, 10. sezonunda yarışacak Formula E pilot kadrosunu açıkladı

 

Maserati MSG Racing, Jehan Daruvala’yı kadrosuna katmanın mutluluğunu yaşarken, Maximilian Günther ile birlikteliğini 2024 yılına kadar uzatıyor. 

 

Maserati MSG Racing, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. sezonunda Jehan Daruvala ile sözleşme imzalandığını ve Maximilian Günther ile birlikteliğinin sürdüğünü açıkladı. Max ve Jehan, Formula E’de şimdiye kadar görülen en genç ekibi oluşturuyor, takım galibiyet deneyimini yeni nesil motor sporlarına duyduğu tutku ile birleştiriyor.

 

Maserati, 2022 yılında tek pilotlu yarışlara dönüşünü duyurduktan sonra Formula E’ye yönelik inovasyonlarla dolu yolculuğuna da hız kesmeden devam ediyor. Formula E yarışlarının 10. sezonu, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek ve serinin şimdiye kadarki en uzun yarışı olacak.

 

Jehan Daruvala, yeni bir yüz olmasına rağmen Formula E’yi oldukça iyi tanıyor. Bu yıl katıldığı iki test sürüşünün ardından 10. sezon için yarış koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. 2019’da başarılı bir sezon geçiren Jehan, FIA Formula 3’te ana şampiyonluk adaylarından biri olarak öne çıktı. Bu da Jehan’ın 2020’de Formula 1’in alt kategorisi olan Formula 2’ye yükselmesini kolaylaştırdı. Formula 2’de dört yarış galibiyeti ve 18 podyum ile serinin en dişli rakiplerinden biri olan 24 yaşındaki pilot, kritik Gen3 deneyimi ile Ekim ayındaki sezon öncesi testlerine yeni bir bakış açısı getirecek.

 

13. E-Prix startında Formula E’nin en genç yarış kazanan pilotu olan Max, başarıya doymayan, serinin umut vaad eden yeteneklerinden biri olmaya devam ediyor. Henüz 26 yaşında olan Max, mevcut Formula E gridindeki en deneyimli isimlerden olurken, 2023 yılında Maserati MSG Racing ile daha ilk sezonunda büyük bir çıkış yakaladı. İki pole pozisyonu, dört podyum ve Maserati markasının 1957’de Juan Manuel Fangio’dan bu yana Dünya Şampiyonası tek pilotlu araçlardaki ilk zaferini elde eden Max, Formula E’de bugüne kadarki en başarılı sezonunu tamamlamakla kalmadı, aynı zamanda tarihi yeniden yazdı. 10. sezon, geçmişteki başarılarının üzerine yenilerini eklemek ve zirvelere ulaşmak isteyen Alman pilotun Dünya Şampiyonası’ndaki altıncı yarışı olacak.

Max ve Jehan 2023/2024 sezonu için hazırlıklarına 23-27 Ekim tarihleri arasında Valencia’daki Ricardo Tormo Pisti’nde yapılacak sezon öncesi testleriyle devam edecek.

Takım Kaptanı James Rossiter, Maserati MSG Racing hakkında “10. sezon pilot kadromuz için çok heyecanlıyız. Max’ın deneyimi ve Jehan’ın kararlılığının bir araya gelerek rekabetçi bir kombinasyon oluşturacağından eminiz. Max 2022/2023 sezonunda bizi çok etkiledi, bu nedenle birlikteliğimizi devam ettirmek doğru bir karar oldu. Max mükemmel bir hıza, Formula E’nin Gen3 araçlarıyla ilgili bilgi birikimine ve yalnızca 26 yaşında olmasına rağmen beş sezonluk bir deneyime sahip. Bu deneyim, Jehan için de paha biçilmez olacak. Geçtiğimiz dört yıl boyunca Formula 2’de gösterdiği hırs ve kararlılıkla yarış kazanmak için gereken tüm niteliklere sahip olduğunu açıkça ortaya koydu. Formula E’de de başarılı olmak için gereken çalışmaları yapmaya hazır. 9. sezonda birçok iniş çıkışla karşılaştık, ancak karşılaştığımız her senaryodan çok şey öğrendik. Yaz boyunca olumlu performans kazanımları elde ettik ve 10. sezona başlamak için sabırsızlanıyoruz. Kadromuzla birlikte gridde ön sıralarda mücadele edecek bir konumda olduğumuzdan eminiz.” dedi.

Maximilian Günther Maserati MSG Racing için: “Maserati MSG Racing ile yola devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte harika bir sezon geçirdik, özellikle yılın ikinci yarısında bir galibiyet, dört podyum ve iki pole ile büyük bir ivme yakaladık. 2024’te de başarılarımızın üzerine yenilerini eklemeyi ve yeni takım arkadaşım Jehan ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bu yılki performansımızı gördükten sonra başaracağımızdan eminim.” dedi.

Jehan Daruvala, Maserati MSG Racing için heyecanını “Formula E uzun zamandır hayranlık duyduğum bir şampiyona; iki test seansından sonra tam zamanlı pilot olarak yarış koltuğuna oturma fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum. İzlenimlerime göre Gen3 aracını kullanmak eşsiz bir deneyim. James’e ve Maserati MSG Racing’e bana bu şansı verdikleri için teşekkür ediyorum. Ocak ayında Mexico City’de yarışa başlamadan sezon öncesi testlerde araç hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ekibi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyorum.” diyerek ifade etti.

 

Maserati Corse Başkan Giovanni Tommaso Sgro, takıma duyduğu güveni “Jehan’a Maserati ailesine hoş geldin demekten mutluluk duyuyoruz. Max ile yetenekli ve genç bir takım oluşturacaklarına inanıyorum. Yeni sezon öncesinde çok heyecanlıyız. Formula E, her yıl motor sporlarının en umut verici genç yeteneklerinin yanı sıra deneyimli sürücüleri de yarıştırarak geleceğin yarışı olduğunu kanıtlıyor. Jehan’ın gelişinin tüm ekibe destek sağlayacağından eminiz. Kendisinin daha önceki test pilotluğu deneyiminin de takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Maserati Corse bizim için rekabetin ötesine geçmek anlamına geliyor ve yarışların ötesinde bir ruhu simgeleyen Maserati’yi mükemmel bir şekilde özetliyor. Formula E’deki maceramıza Max gibi deneyimli ve Jehan gibi gelecek vaad eden yeni pilotlarla, motor sporları tarihinde bir kez daha fark yaratmak için gereken kararlılık ve tutkuyla hazırlanıyoruz.”  sözleriyle dile getirdi.