Sosyal Medya

Kripto Para

MASK ve API3 BtcTurk PRO’da listelendi

BtcTurk, yeni kriptopara birimleriyle hizmet yelpazesini genişletiyor. Mask Network (MASK) ve API3 (API3) kriptopara birimlerini listeleyen BtcTurk PRO, böylece 74 kriptopara birimine ve 172 işlem çiftine ulaştı.

MASK ve API3 BtcTurk PRO’da listelendi

BtcTurk, yeni kriptopara birimleriyle hizmet yelpazesini genişletiyor. Mask Network (MASK) ve API3 (API3) kriptopara birimlerini listeleyen BtcTurk PRO, böylece 74 kriptopara birimine ve 172 işlem çiftine ulaştı.

Ethereum ağı üzerinde çalışan Mask Network, Suji Yan tarafından geliştirildi ve merkezi Çin’dir. MASK olarak belirlenen ağın yerel jetonu, ERC-20 standartı ile çalışıyor. MASK jetonu, MaskDAO tarafından yönetiliyor ve bir yönetişim jetonu olarak kullanılıyor. MASK jetonu sahipleri, platform için verilecek kararlarda oy kullanabilir ve her bir MASK jetonu bir oy hakkını temsil eder.

Twitter ve Facebook’ta kullanılıyor

Web 2.0 ile Web 3.0 teknolojisi arasında bir köprü görevi görmeyi amaçlayarak geliştirilen Mask Network, kullanıcıların Twitter ve Facebook üzerinden şifreli mesajlar göndermesini sağlayan bir protokoldür. Mask Network ile kullanıcılar; Twitter platformundan kriptopara alım satımını gerçekleştirebilir, sahip oldukları NFT’leri, Twitter’da profil fotoğrafı yapabilir ve şifrelenmiş dosyalarını Twitter’da paylaşabilir.

Yeni eklenen kriptopara ile BtcTurk PRO web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden Türk Lirası (TRY) ve Tether (USDT) işlem çiftlerinde alım satım işlemi yapılabiliyor. MASK için minimum yatırma limiti 1 MASK, çekme limiti 2 MASK olarak uygulanıyor.

MASK’ın toplam arzı 100.000.000 adet ile sınırlandırılmıştır. Mask Network ile ilgili detaylı bilgilere bu bağlantıdan ulaşılabilir

API3, veri kaynaklarını akıllı sözleşmelerle iletiyor

2020 yılında Heikki Vanttinen, Burak Benligiray ve Saša Milić tarafından geliştirilen API3 (API3), API veri sağlayıcılarının üçüncü taraf bir aracıya ihtiyaç duymadan, veri kaynaklarını akıllı sözleşmelere iletmeyi hedefliyor. Bunu da merkeziyetsiz API’ler veya kısaca dAPI’ler aracılığıyla sağlıyor. dAPI’ler, geleneksel API hizmetlerini merkeziyetsiz ve blok zincirinde yerel bir şekilde sağlayan birinci taraf oracle ağlarıdır. Yani API sağlayıcıları, kendi Airnode’larını çalıştırır ve API3 bu şekilde daha merkeziyetsiz bir ortam teşvik ederken, üçüncü taraf oracle düğümlerine kıyasla da daha güvenli, verimli ve şeffaf bir çözüm sunmayı amaçlar.

 

BtcTurk PRO web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden Türk Lirası (TRY) ve Tether (USDT) işlem çiftlerinde alım satım işlemi yapılabiliyor. API3 için minimum yatırma limiti 2 API3, çekme limiti 4 API3 olarak uygulanıyor.

 

API3’ün toplam arzı 100.000.000 adet ile sınırlandırılmıştır. API3 ile ilgili detaylı bilgilere bu bağlantıdan ulaşılabilir

BtcTurk PRO’da listelenen kriptopara birimleri Bitcoin (BTC) dahil 74 oldu

Bitcoin’in (BTC) yanı sıra BtcTurk PRO’da yer alan kriptopara birimleri: Tether (USDT), Ethereum (ETH), Synthetix (SNX), Enjin (ENJ), Cosmos (ATOM), Polygon (MATIC), XRP (XRP), Ankr (ANKR), Cardano (ADA), Eos (EOS), Dogecoin (DOGE), Compound (COMP), Decentraland (MANA), Stellar (XLM), Neo (NEO), TRON (TRX), Tezos (XTZ), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), Chiliz (CHZ), The Graph (GRT), OMG Network (OMG), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Maker (MKR), Dash (DASH), Basic Attention Token (BAT), Filecoin (FIL), USD Coin (USDC), Solana (SOL), Stacks (STX), Axie Infinity (AXS), Shiba Inu (SHIB), Loopring (LRC), Fantom (FTM), Universal Market Access (UMA), Storj (STORJ), Polymath (POLY), Fetch.ai (FET), NuCypher (NU), The Sandbox’ı (SAND), Amp (AMP), Audius (AUDIO), Spell Token (SPELL), Terra (LUNA), ApeCoin (APE), Bancor (BNT), Curve DAO (CRV), Quant (QNT), Golem (GLM) ve SKALE Network (SKL), Algorand (ALGO), PAX Gold, Ethereum Name Service (ENS) ve Immutable X (IMX), Render Token (RNDR), PlayDapp (PLA), Livepeer (LPT), Ethereum iExec RLC (RLC), Civic (CVC), Ethereum Classic (ETC), Holo (HOT), Aptos (APT), Flow (FLOW), Cartesi (CTSI), Chain (XCN), Mask Network (MASK) ve API3 (API3).Böylece BtcTurk PRO, 74 kriptopara birimine ve 172 işlem çiftine ulaştı.