Sosyal Medya

Android

Motorola 3 Yeni Moto G4 Duyurdu!

Motorola bütçenize oldukça uygun 3 yeni Moto G4 Serisi akıllı telefonunu duyurdu.

Moto G4, Moto G4 Plus ve Moto G4 Play.

Plus versiyonları parmak izi sensörü ve havalı kamera içeriyor.

Başlangışta biraz kafa karışıtırıcı model isimleri gibi görünsede G4 ve G4 Plus arasında özellik farklılıkları dikkat çekerken G4 Play modeli bunlardan farklı bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

G4 ve G4 Plus’a bir göz atalım.

2015 G’ye göre sayısız değişik özellikler var. Tabi en önemlisi ise görüntüsü. Her iki modelde 1080p 5.5 inç’lik bir ekrana sahip. Bir önceki modelde 720p 5 inç bir ekran vardı. Değişen piksel artışı ile birlikte yeni nesil modellerde önemli boyut artışı söz konusu.

Snapdragon 617 8 çekirdekli işlemcisi depolama alanı opsiyonlarına göre 2GB veya 4GB RAM ihtiva edebiliyor. Pil ömründe bile çok daha iyi bir iyileşme göreceksiniz. Her iki modelde de 3.000 mAh ‘lik bir batarya söz konusu. “Turbo Power” fonksiyonlu hızlı şarj desteği mevcut.
https://youtu.be/Y2gSyGRs2j0
G4 ve G4 Plus temel özelliklerde aynı olmasına rahmen ayrıntılarda farklılıklar var.

Moto G4 Plus’ta parmak izi sensörü ile 16-Megapiksel f/2.0 arka kamera, “Big pixels ve laser” özellikli autofocus algılama yer alıyor.

Normal G4’te ise 13-Megapiksel arka kamera ve 5-Megapiksel ön kamera mevcut.

G4 Play sürümü ile ilgili çok fazla detay yok fakat en ucuz modeli olacağı kesin. 5 inçlik 720p ekran, Snapdragon 410 işlemci,2.800 mAh’lik batarya yer alıyor. Bu özellikleri ile geçen yılki G serisine benziyor. Bir de su geçirmezlik özelliği “splash proofing”  olarak değiştirilmiş ve sadece 8-Megapiksellik kamera kullanacak.

Motorola Yeni kameraya oldukça güveniyor!

Motorola Plus modelinde yer alan 16-Megapiksellik yeni kamerasına oldukça güveniyor ve kullanıcıları ekstra para ödemek için teşvik etmeye çalışıyor. DxOMark verilerine göre iPhone 6S ve 6S Plus ile aynı fotoğraf kalitesine sahip. Elbette resim kalitesinde iyi puanlar alması güzel fakat video ve ortalama puanları onun gerisinde.

Yukarıda bahsettim gibi depolama alanına göre RAM farklılıkları yer alıyor. Buna göre;

  1. Vanilla Moto G4 2GB RAM ve 16GB yerel depolama alanı ile satışa sunuluyor.
  2. Moto G4 Plus 4GB RAM ve 32GB yada 64GB yerel depolama alanı ile satışa sunulacak.

Depolama alanı az diye düşünüyorsanız MicroSD kart yuvası sayesinde 128GB ilave alan mümkün.
https://youtu.be/etlYaT_nDCc
Her iki modelde şimdilik mevcut G serisinde bir yükseltme olarak dikkat çekiyor ve Motorola’nın en büyük pazarlarından Brazilya’da G4 modeli, Hindistanda ise Plus modeli bugün satışa çıkıyor.

Haziran ayında ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa pazarına satışı başlayacak. Amerika’da ise yaz ortasında. Muhtemelen Temmuz’da.

Gelelim Fiyatlarına ?

Amerika satış fiyatı hala açıklanmadı ama İngiltere’de 169 sterlin Moto G4, 199 Sterlin ise Moto G4 Plus modeli satılacak.

Moto G4 Play içinse hiç bir fiyat belirtilmemesi ilginç. Ayrıca çıkış tarihi de verilmiş değil.