Sosyal Medya

Mobil

Mozilla FireFox OS’lu Telefon Devrini Kapattı!

Mozilla ani bir kararla uzun zamandır geliştirmeye çalıştığı FireFox OS işletim sistemli telefonlar üzerinde çalışmayı durdurduğunu açıkladı.

Mozilla Mozlando geliştirici konferansında yaptığı açıklama ile FireFox OS işletim sistemli akıllı telefonların satışını durdurdu.

firefox-ios

Mozilla ZTE Open ile büyük umutlar ile girdiği mobil pazarında 3 senelik bir süreçte aradığını bulamamış gibi görünüyor.

firefox_os_devices

Hem satışı hemde geliştirilmesi durdurulan FireFox Os’lu telefonlar için Mozilla ;

Firefox OS’un web platformuna sağladığı faydalar bizi gururlandırıyor. Bağlı cihazlar arasında kullanıcı deneyimiyle ilgili deneyler yapmaya devam edeceğiz. Açık kaynak projesine, kullanıcı deneyimine yönelik işler yapmaya devam edeceğiz ve ekosistemin büyümesini sağlayacak araçlar geliştireceğiz.

Firefox OS, alt seviye telefonlardan HD TV’lere web’in ne kadar esnek olabildiğini ispat etti. Ancak en iyi kullanıcı deneyimini sunmayı başaramadık. Dolayısıyla Firefox OS akıllı telefonlarını taşıyıcı kanallarıyla sunmayı durduruyoruz.

Bağlı cihazlarla ilgili yeni çalışmalarımızı ve deneylerimizi yakında sizlerle paylaşacağız.”

Açıklamadan da anlaşıldığı üzere Mozilla, artık Firefox OS’lu akıllı telefon geliştirmek üzere kaynak ayırmayacak.

zte-open-c-firefox-os-1400-1

Mozilla bu açıklama ile resmen bundan böyle Firefox OS’lu telefon geliştirmek için kaynak ayırmayacak fakat bu işletim sisteminin sonu anlamına gelmiyor.  Panasonic gibi Firefox OS kullanan TV üreticileri var.

TechCrunch