Sosyal Medya

Donanım

MSI, ilk Intel Evo sertifikalı dizüstü bilgisayarını tanıttı

MSI, ilk Intel Evo sertifikalı dizüstü bilgisayarını tanıttı. Seride kendi sınıfının en ince 15 inç oyun bilgisayarı da var. İşte detaylar...

MSI, ilk Intel Evo sertifikalı dizüstü bilgisayarını tanıttı

MSI en son dizüstü bilgisayar listesini açıkladı. Seriye, şirketin Intel’in Evo girişimi (eski adıyla Project Athena olarak biliniyor) tarafından onaylanan ilk dizüstü bilgisayarı da dahil…

Yalnızca Intel’in 11. nesil Tiger Lake CPU’larını içermekle kalmayacak, Prestige 14 Evo anında uyandırma ve WiFi 6 bağlantısı sunuyor. Modelin  60 Hz’lik 14 inç Full HD ekranı 1.288 gr ağırlığı var. Buna ayrıca 2 adet Thunderbolt 4 portu eklenmiş. Dikkat çeken ise MSI’ın; pilinin 12 saatten fazla çalışabileceğini ve hızlı şarj seçeneği sayesinde 15 dakikalık bir şarjla 1,5 saate kadar güç elde edeceğinizi iddia etmesi…

Bununla birlikte MSI, diğer Prestige ve Modern serilerinin güncellendiğini söyleyelim. Yeni modeller yeni bir logo ve “şık, çağdaş” renk seçenekleriyle birlikte 11. nesil Intel çiplerine de sahip olacak.

Seride Kendi Sınıfının En İnce 15 inç Oyun Bilgisayarı da var!

MSI’nın yeni serisi içerisinde yeni bir dizüstü oyun bilgisayarı olan Stealth 15M modeli de var. Şirket, yalnızca 0,63 inç kalınlığında ve 1.778 gr ağırlığında “kendi sınıfında dünyanın en ince 15 inç dizüstü oyun bilgisayarı” olduğunu iddia ediyor.

MSI’nın bu ince çerçeveye yerleştirdiği şeyler arasında bir PCIe Gen 4 SSD, Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve bir GeForce RTX 2060 veya GTX 1660 Ti GPU seçim hakkınız var. Elbette bir Tiger Lake çipi de olacak. Stealth 15M 1.549 dolardan başlıyor ve önümüzdeki ay satışa sunulacak.

Ayrıca MSI, ticari kullanıma yönelik başka bir ürün grubunu da duyurdu.

Summit B serisi ve Summit E serisi dizüstü bilgisayarlar, 14 inç veya 15.6 inç UHD veya Full HD ekranlarla satışa sunulacak. Summit E makinelerinde de dokunmatik ekran seçeneği ile birlikte 360 derecelik dönebilen ekranı olan 2’si 1 arada modelde var. Summit B’ye gelince, MSI Intel’in entegre Iris X grafikleriyle birlikte tek bir şarjla 10 saate kadar pil ömrü vaat ediyor.

Summit dizüstü bilgisayarlarının tümü Thunderbolt 4 bağlantı noktalarına ve MSI’nin sanal toplantılar sırasında arka plan gürültüsünü otomatik olarak ortadan kaldırabildiğini söylediği yerleşik AI gürültü engelleme özelliğine sahip. Yüz tanıma, parmak izi okuyucu, SD kart kilidi ve TPM 2.0 yongaları dahil olmak üzere çeşitli güvenlik özelliklerine de sahip olacak. Bu anlamda oldukça güçlü ve kurumsal özellikler olacak.