Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

MSPO 2022’ye Türkiye “LİDER ÜLKE” Olarak Katıldı!

Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük askeri fuarı “MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı”na 18 üye firmasıyla katılan SAHA İstanbul, SAHA EXPO öncesi önemli görüşmelere ev sahipliği yaptı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ SAVUNMA SANAYİ FUARI OLAN MSPO’YA TÜRKİYE “LİDER ÜLKE” OLARAK KATILDI

SAHA İSTANBUL’UN 18 ÜYESİYLE KATILDIĞI MSPO FUARINDA TÜRKİYE “LİDER ÜLKE” OLDU.

Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük askeri fuarı “MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı”na 18 üye firmasıyla katılan SAHA İstanbul, SAHA EXPO öncesi önemli görüşmelere ev sahipliği yaptı. Bu yıl 30’uncusu düzenlenen MSPO Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayileri ve üst düzey resmi delegasyonları katıldı. Türkiye’nin “Lead Nation” yani “Lider Ülke” olarak katıldığı MSPO’da SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, uluslararası ziyaretçilere ve katılımcılara 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan SAHA EXPO Savunma havacılık Fuarı hakkında bilgi verdi. SAHA İstanbul üyesi 18 firmanın da aralarında bulunduğu 30’a yakın Türk şirketleri MSPO’nun odak noktası oldu.

816 Firma ve 23 üniversite ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul, Polonya’da düzenlenen ve 30’a yakın Türk firmasının yer aldığı MSPO 2022 Uluslararası Savunma Sanayii fuarında Türkiye ile Polonya ve Avrupa ükeleri arasındaki savunma sanayi iş birliği potansiyelinin daha da geliştirilmesine yönelik zemin hazırlanmasına öncülük etti. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın büyük ilgi gördüğü MSPO Savunma Sanayii Fuarında SAHA İstanbul standı da ziyaretçi akınına uğradı.

MSPO Savunma Sanayi Fuarını açılış öncesi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile birlikte SAHA İstanbul standını ve fuara katılan Türk firmalarının standlarını ziyaret etti. Fuara Türkiye’den Türk Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde Aselsan, Havelsan, MKE, Roketsan, Baykar firmalarının aralarında bulunduğu 30’a yakın firma katıldı.   Türk Savunma sanayii firmaları ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ilgi odağı oldu.

Türk stantlarının bulunduğu bölümde en çok ilgi çeken ise dünyanın yakından takip ettiği Bayraktar TB-2 silahlı hava aracı oldu. Ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri ve aracın yakından uzun uzun incelemesini yapan ziyaretçiler Baykar standının önünde büyük kalabalıklar oluşturdu.

MSPO Uluslararası Savunma Havacılık Fuarını değerlendiren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar;

“Savunma sektörünün önde gelen şirketlerini temsilen katılan Türk iş insanları ve 18 üye firmasıyla fuarda önemli görüşmeler ve iş birlikleri gerçekleştiren SAHA İstanbul, iki ülke arasındaki ticari hacmin önümüzdeki dönemde 10 milyar avroya varması hedefine önemli katkılar sağlayacaklar. 25 -28 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenleyeceğimiz SAHA EXPO fuarımızın henüz 3’üncü yılında, yıllardır yapılan Savunma Havacılık fuarlarını yakaladığını görüyoruz” dedi.

“Ukrayna’daki savaş sebebiyle Türkiye ve Polonya’nın oynadığı büyük rolün iki ülkeyi yakınlaştırmasıyla beraber ticari ve kültürel anlamdaki ortaklıkların da kısa vadede birçok olumlu sonucu beraberinde getirdiğini” vurgulayan Haluk Bayraktar, “Önümüzdeki beş yıl içerisinde savunma sanayinde yapılacak projeler, ticari hacmi iki katına çıkaracak.” değerlendirmesini yaptı.

SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılım ve destekleriyle 3’üncü kez düzenlenecek.

Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artışın ve bağımsız üretim gücünün sergilendiği uluslararası bir fuar olan SAHA EXPO, dünyanın ilk “METAVERSE” fuarını da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yüksek teknolojiye sahip ürünlerin sergilendiği SAHA EXPO’da savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürün ilk kez tanıtılacak.