Sosyal Medya

Android

Nokia C1 Göründü!

lk Android işletim sistemli Nokia telefonu olacak Nokia C1, şık bir tasarıma sahip.

ilk Android işletim sistemli Nokia telefonu olacak Nokia C1, şık bir tasarıma sahip.

Microsoft ile yaptığı anlaşma yakında bitecek olan Nokia, özgürlüğüne kavuşuyor. Eski telefon devi, anlaşma bitiminden sonra artık resmi olarak Android’li akıllı telefonlar üretebilecek.

Nokia C1 görüntüleri ortaya çıktı!

Nokia’nın Android’li telefonlar serisine Nokia C1’le başlayacağı söylentileri çıkmıştı. Daha önce bazı konsept tasarımları ortaya çıkan cihazın şimdi ise birçok açıdan renderlanmış fotoğrafları sızdırıldı.

Görsellerde Nokia C1’in oldukça ince bir kasaya sahip olduğunu görüyoruz. Bunun yanında cihazın ekranı ve gövde boyutu birbiriyle uyumlu gözüküyor.

nokiac12

Nokia C1’in ortaya çıkan özellikleri ise cihazın bir amiral gemisi olmayacağını gösteriyor. Şık tasarımlı bir giriş seviyesi telefonunu andıran C1, 5 inç HD ekran, Intel Atom işlemci, 2 GB RAM, 8 Megapiksel arka ve 5 Megapiksel ön kameraya sahip olacak.

Geçmişte dünyanın en iyi telefon markalarından biri olan Nokia, yeni nesil akıllı telefonlarıyla tekrar çıkış yakalama peşinde. Muhtemelen daha fazlasını göreceğimiz Android serisi Nokia telefonlarının ilki olan Nokia C1 için henüz bir fiyat veya çıkış tarihi açıklanmadı. Tahminler cihazın, Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminin çıkışına yakın bir tarihte piyasaya sürüleceği yönünde.