Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

NVIDIA, Arm’yi resmi olarak 40 milyar dolara satın alıyor

NVIDIA, Arm'yi resmi olarak 40 milyar dolara satın alıyor. Yapay zeka, zamanımızın en güçlü teknoloji gücü ve yeni bir bilgi işlem dalgası...

NVIDIA, arm’yi resmi olarak 40 milyar dolara satın alıyor

Grafik devi yapay zekaya çok daha fazla yatırım yapıyor…

Tam da beklediğimiz gibi, NVIDIA yarı iletken tasarım şirketi Arm’ı 40 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Anlaşma, NVIDIA’yı, özellikle de yapay zeka teknolojisini akıllı telefonlar, PC’ler ve sürücüsüz arabalar gibi platformlara getirme söz konusu olduğunda, mobil bilgi işlemde daha da büyük bir varlığa dönüştürecek.

Bu arada Arm, Ar-Ge çalışmaları için daha da fazla destek alacak ve NVIDIA’nın tüm ürün paketine erişim sağlayacak. NVIDIA, taahhüdünü pekiştirmek için, şirketin Cambridge merkezinde Arm CPU’lardan güç alan bir AI süper bilgisayarı inşa edeceğini de söylüyor.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang yaptığı açıklamada;

“Yapay zeka, zamanımızın en güçlü teknoloji gücü ve yeni bir bilgi işlem dalgası başlattı. Önümüzdeki yıllarda, yapay zeka çalıştıran trilyonlarca bilgisayar, günümüz insanlarının internetinden binlerce kat daha büyük yeni bir nesnelerin interneti yaratacak. Kombinasyonumuz, yapay zeka çağı için mükemmel bir konuma sahip bir şirket yaratacak.” dedi.

Elbette Nvidia kendisine daha fazla güç katacak Arm’nin açık lisanslama modelini ve mevcut müşterilerle tarafsızlığını korumaya devam edeceğini de doğruluyor.

NVIDIA’nın amansız grafik rakibi AMD’nin sahip olmadığı bu avantaj sayesinde dediğim gibi gelecekte gerçekten çılgınca yonga tasarımlarını karşımıza çıkarabilir. Satın alma iki şirketinde yetkili kurullarında onaylandı. 18 ay içerisinde devir işlemleri tamamlanacak. Bu sürenin bu kadar uzun olmasının bir diğer sebebi de ABD, AB, İngiltere ve Çin’deki düzenleyiciler tarafından da onaylanma sürecinin olması…

 

,