Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması başvuruları 1 Aralık’ta başlıyor

Türkiye’deki genç girişimciler Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması ile fikirlerini hayata geçiriyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışmanın başvuruları ise 1 Aralık 2022’de başlıyor.

Yapay zeka yarışmasından genç girişimcilere hem mentorluk hem de para ödülü

  • Yapay zeka projesi geliştiren girişimciler için başvurular 1 Aralık’ta başlıyor!
  • Para ödüllü yapay zeka yarışmasının başvuruları 1 Aralık’ta başlıyor
  • Para ve mentorluk ödüllü yapay zeka yarışmasının başvuruları 1 Aralık’ta başlıyor

Günümüzün en önemli kavramı yapay zeka ile proje geliştiren Türkiyedeki genç girişimciler Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması ile fikirlerini hayata geçiriyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışmanın başvuruları ise 1 Aralık 2022’de başlıyor.

Yapay zekanın hayatımızdaki nüfuzunun artmasıyla birlikte bu alandaki çalışmalar süratle devam ediyor. Dünya genelindeki birçok ülke yapay zeka odağında proje geliştiren genç girişimcileri desteklerken, Türkiye’deki gençler de Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması ile projelerini hayata geçiriyor. Ataköy Rotary Kulübü’nün yürüttüğü, kitlesel fonlama platformu Fonbulucu.com, dijital girişimcilik ekosistem rehberi Diici.com ve Bilge Adam Teknoloji tarafından desteklenen, yapay zeka yazılımları ile insanlık için Uluslararası Rotary tarafından belirlenen insanlığın en önemli 7 sorundan en az birini çözmeyi hedefleyen projelerin değerlendirildiği Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’nın bu yılki başvuruları 1 Aralık’ta başlıyor.

Yarışma aracılığıyla genç girişimcilerin yapay zeka projelerini hayata geçirmeleri için uygun bir ortam yarattıklarını söyleyen jüri üyelerinden Dr. Güvenç Koçkaya;

“Yapay zekaya dair proje geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla düzenlenen  yarışmanın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Yarışmada final turuna kalan projeler hem maddi hem de manevi olarak destekleniyor. Örneğin geçtiğimiz yıl yapay zekayı kullanarak yenilikçi ve teknoloji tabanlı çözüm üreten girişimcilerin finalistleri Fonbulucu GSYF tarafından 200 bin TL’şer yatırım sözü aldı. Birincilerden Retinow projesi ise çıktığı kitle fonlama turunda bu yatırıma ulaşmasıyla birlikte süreç sonunda toplam 1,4 milyon TL’lik yatırıma ulaştı. Bu yıl da Bilge Adam, Fonbulucu ve Diici gibi paydaşlarla beraber düzenlenen Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’na katılmak isteyenler 1 Aralık 2022 itibarıyla başvurabilecek” dedi.

 

Finale kalanlar para ödülü alıyor

Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’na dair açıklama yapan Diici.com CEO’su Ecem Çuhacı Küçük’dan edinilen bilgilere göre yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti’nde oturma veya çalışma izni olan yabancı ülke vatandaşları katılabiliyor. Adaylar, yarışmaya hem bireysel hem de bir takım ile birlikte başvurabiliyor. Katılımcılar, yarışmadan önce düzenlenen eğitim kampının ardından projelerini jüri heyetine sunuyor. Değerlendirmeler sonucunda yarı finale kalanlara yapay zeka alanında eğitim ve mentorluk fırsatı sunuluyor. İlk üçe girerek finale yükselenlere ise para ödülü veriliyor. Tüm bu avantajlara sahip olmak isteyen girişimciler ise başvurularını internet sitesi üzerinden yapabiliyor.