Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Panasonic, BT yatırımlarını aylık maliyet haline getirmenin faydalarını aktarıyor

Panasonic, teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler sonucunda BT yatırımlarına sermaye gideri (CAPEX) yerine operasyonel gider (OPEX) olarak yaklaşmanın şirketlere sunduğu faydaları sıralıyor.

Panasonic, BT yatırımlarını aylık maliyet haline getirmenin faydalarını aktarıyor

Panasonic, teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler sonucunda BT yatırımlarına sermaye gideri (CAPEX) yerine operasyonel gider (OPEX) olarak yaklaşmanın şirketlere sunduğu faydaları sıralıyor. Tüm dünyanın en derinden deneyimlediği değişimler, şirketlerin global çapta maliye politikalarını gevşetmesine ve yakın zamanda ise nakit akışının azalmasına yol açtı. Tedarik zincirlerinin değişken ve baskı altında olduğu günümüzde BT yatırımlarını CAPEX yerine OPEX gideri haline getirerek şirketlerin ellerindeki nakdi koruması ve BT yatırımlarının riskini en aza indirmesi için en uygun zaman fazlasıyla yakında.

Kurumsal BT çözümlerine yapılan yatırımlar genellikle 3-5 yılda tekrar yapılan tek seferlik sermaye gideri oluyor. Ancak son zamanlarda teknolojiye yapılan harcamalara sermaye yerine operasyonel bir maliyet yaklaşımı hız kazanıyor. Bu yaklaşım artık aşağıdaki gibi birçok faydayı da beraberinde getiriyor.

Nakit varlıkları koruyor

Hizmet olarak BT (IT-As-A-Service) yaklaşımını tercih eden şirketler teknolojilerinin maliyetini aylık öngörülebilir bir düzeye indirebiliyor. Böylece önden yatırım yapma zorunluluğu ortadan kalkıyor ve şirket de elindeki nakdi korumaya devam edebiliyor.

Esnekliği artırıyor

Ödemesi aylık düzeyde olan cihazlar aynı zamanda çok daha fazla esneklik sağlıyor. Çünkü şirketler ölçeğini ihtiyacına göre artırabiliyor ya da azaltabiliyor. Böylece depoda kullanılmayı bekleyen yüksek maliyetli cihazlar da ortadan kalkıyor.

Verimlilik kesintiye uğramıyor

Cihazlar şirketlerin ihtiyacına göre yenilenebiliyor ve güncellenebiliyor. Bakım maliyetleri de sözleşmelere dahil edilebiliyor. Bu da beklenmedik bakımların ve cihazların kullanım dışı kalmasından doğan maliyetlerin azalmasını sağlıyor. Aynı zamanda günlük operasyonel tasarruflar da artıyor.

Başka bir alana yatırım yapma fırsatı sunuyor

Önden büyük bir sermaye yatırımı yapılmayınca BT departmanının da zamanlı daha verimli kullanılıyor ve bu bütçe yenilikçi bir ürünün geliştirilmesi gibi alanlara yönlendirilebiliyor. Böylece yeni bir gelir imkanı oluşturulabildiği gibi yapılan tasarrufu artıran yeni çözümler geliştirilebiliyor.

BT’nin yaklaşımını değiştiriyor

CAPEX’ten kullandıkça öde şeklindeki OPEX modeline geçildiğinde şirket içinde BT departmanına yönelik anlayış da değişiyor. BT departman bir anda pahalı döngüsel altyapı faturalarına sahip büyük bir maliyet merkezi olmaktan çıkıyor. BT altyapısının yükünü üçüncü bir tarafa devrederek ve öngörülebilir operasyonel harcamalar oluşturarak, sektörde yenilik yaratmanın önü açılıyor.

Panasonic, BT yatırımlarını aylık maliyet haline getirmenin faydalarını aktarıyor

Panasonic, 2018’de Hizmet olarak TOUGHBOOK (TOUGHBOOK-as-a-Service) ile OPEX modelini kullanarak dayanıklı laptop, tablet ve el terminallerini sunuyor. Uçtan uca bir abonelik olan bu sistemle şirketler TOUGHBOOK cihazlarının ödemesini 3, 4, 5 veya 6 yıllık kontratlar üzerinden aylık planlar ile yapabiliyor.

Hizmet olarak TOUGHBOOK (TOUGHBOOK-as-a-Service) aboneleri de cihazın maliyetini daha uzun vadelerde ödüyor. Bu sayede önden büyük bir ödeme gerekliliği ortadan kalkıyor ve şirketler CAPEX yerine OPEX temelli bir çözümden faydalanabiliyor.

Panasonic, BT yatırımlarını aylık maliyet haline getirmenin faydalarını aktarıyor

Hizmet olarak TOUGHBOOK (TOUGHBOOK-as-a-Service) çözümünde cihazların teslimatı ve yardım masası desteğine ek olarak cihazların geri toplanması, geri dönüştürülmesi ve verilerin silinmesi gibi cihazın ömrü dolduğunda yapılan hizmetler yer alıyor. Dayanıklı donanıma ek olarak müşterileri montaj istasyonu ve aksesuarlar, uzman yazılım uygulamaları ve garanti gibi seçenekleri de aylık ödemesine dahil edebiliyor.

Gelinen noktada bir sonraki büyük BT yatırımını düşünen şirketler için CAPEX’ten OPEX’e geçmek, önemli faydalar sağlıyor.