Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Panasonic, tıbbi görüntüleme şirketlerini yeni i-PRO EMEA şirketine devrediyor

Panasonic Europe B.V. ve Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU), şu anda PSCEU'nun bir parçası olan Avrupa Güvenlik ve Endüstriyel Tıbbi Görüntüleme (IMV) işletmelerini i-PRO EMEA B.V. (i-PRO EMEA) adlı yeni kurulan bağımsız bir şirkete devredeceğini duyurdu.

Panasonic, güvenlik ve endüstriyel tıbbi görüntüleme şirketlerini yeni i-PRO EMEA şirketine devrediyor

Panasonic Europe B.V. ve Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU), şu anda PSCEU’nun bir parçası olan Avrupa Güvenlik ve Endüstriyel Tıbbi Görüntüleme (IMV) işletmelerini i-PRO EMEA B.V. (i-PRO EMEA) adlı yeni kurulan bağımsız bir şirkete devredeceğini duyurdu.

Bu yeni şirket, faaliyetlerine 1 Ekim 2021 tarihinde resmen başlayacak olup, Japonya merkezli Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd.’nin (PIPS) bir parçası olacak.

Tarihçe ve Arka Plan

Panasonic Connected Solutions Company’nin bir parçası olan Güvenlik ve IMV işletmeleri, güvenlik ve tıbbi ekipman geliştirme alanında yaklaşık 60 yıllık başarılı bir geçmişe sahip.

Ürün güvenilirliğinin yanı sıra olağanüstü görüntü kalitesi sunarak pazarın ihtiyaç ve gerekliliklerine cevap vermek için inovasyon ve teknoloji liderliği üzerine inşa edilen bu işletme, Avrupa pazarında yerleşik ve lider bir oyuncu konumunda yer alıyor.

PSCEU’nun stratejik odağı değişirken Panasonic ve PIPS, kurumu devretmeye ve i-PRO EMEA adlı yeni bir şirket kurmaya karar verdi. Buradaki Panasonic’in son 60 yılda inşa ettiği mirası genişletmek ve bu temelde ilerlemek amaçlanıyor.

Gelecek odaklı

PSCEU Genel Müdürü Hiroyuki Nishiuma, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Panasonic, Avrupa’daki ortaklarıyla birlikte Güvenlik ve IMV şirketlerini büyütmeye devam ediyor. Ortaklarımızla birlikte yürütüğümüz yakın ve başarılı işbirliği için çok minnettarız. Sahip olduğumuz güçlü iş ortağı ağımız sayesinde mümkün olan Güvenlik ve IMV şirketlerinin başarısından dolayı çok mutluyum. PSCEU, global bir değişimin parçası olarak stratejik yönünü değiştirmeye başladığından bu yana Güvenlik ve IMV şirketlerimizi başarıyla sürdürecek ve günümüzde pazarın ve müşterilerin gerekliliklerine göre geliştirecek bir ortak şirket arayışındaydık. Bugüne kadar yürüttüğümüz işlerin gelecekte de aynı başarıya ulaşması için PIPS’nin en iyi seçim olduğuna inanıyoruz.”

Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Masato Nakao da “Avrupa’da yeni bir i-PRO tesisi kurduğumuz için çok mutluyuz. i-PRO EMEA’nın kurulması, i-PRO’nun global olarak daha da büyümesine yönelik atılan önemli ve büyük bir adım. ‘Ön saflardaki uzmanlar için gerçek anları yakalamak adına insan duyularını teknoloji aracılığıyla genişletmek’ olarak tanımlanabilecek toplumda var olma amacımız doğrultusunda bünyesinde çeşitli yenilikler barındıran ürünler geliştiriyoruz ve bunları müşterilerimize ulaştırıyoruz. Şirket logomuzda yer alan ‘Gerçeğin Gücü’ felsefesini hayata geçirmek amacıyla sadece düşüncemizde esnek ve çabalarımızda cesur olmaya değil, girişimlerimizde de samimi olmaya devam edeceğiz” diyor.

i-PRO EMEA’nın merkezi Amsterdam’da olacak ve faaliyetlerine 1 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

İşle ilgili bağlantılar henüz devam ettiğinden günlük işlemler Panasonic’ten i-PRO EMEA’ya geçiş sırasında her zamanki gibi yürütülmeye devam edecek.