Sosyal Medya

Donanım

Panasonic TOUGHBOOK cihazlar, atıkların yönetimine destek oluyor!

Panasonic TOUGHBOOK cihazları, pek çok sektörde olduğu gibi atık yönetiminde de ekiplere büyük kolaylıklar sunuyor.

Panasonic TOUGHBOOK cihazlar, atıkların akıllı bir şekilde yönetimine destek oluyor

Panasonic TOUGHBOOK cihazları, pek çok sektörde olduğu gibi atık yönetiminde de ekiplere büyük kolaylıklar sunuyor.

Artık yönetimi, Avrupa’nın en büyük sorunlarından birisi. Avrupa’da yaşayan bir birey, her yıl ortalama 5 ton atık üretiyor ve bu atıkların sadece yüzde 38’i geri dönüştürülüyor. Evsel atıkların yüzde 60’ının da çöp alanlarında toplandığı ülkeler bulunuyor. Avrupa Birliği, bu durumu tersine çevirmek için önemli adımlar atıyor. Hatta 2050’ye kadar karbon-nötr, çevresel olarak sürdürülebilir, zehirden arınmış ve tamamen sirküler bir ekonomiye sahip olmayı hedefliyor. Ancak atık yönetimi genellikle kısıtlı bütçeye sahip yerel yönetimlerin kontrolünde olduğu için daha etkili ve verimli atık toplama hizmetleri, başarıyı belirleyen önemli bir faktör haline geliyor.

İşte bu noktada teknoloji devreye giriyor. Yıllar boyunca çöp kutusu boşaltma süreçlerinde önemli bir değişim olmadı. Ekipler hala aynı rotayı takip ediyor ve çöp kutularını haftanın aynı günlerinde topluyor. Ancak akıllı yazılım uygulamaları ve mobil bilişim teknolojileri bu yaklaşımı gözle görülür ölçüde değiştirmeye başladı.

ALLOY – Bağlantılı Varlık Yönetim Platformu

Araç içinde kullanılabilen en yeni atık yönetim teknolojileri; atıkları toplayan ekiplere, operasyonel yöneticilere ve çağrı merkezi çalışanlarına yaşanan sorunlar hakkında kapsamlı bilgileri gerçek zamanlı olarak sunuyor, ekipler arasında iletişimi ve birlikte çalışmayı kolaylaştırıyor. YOTTA’nın ALLOY adı verilen bağlantılı varlık yönetim platformuna sahip dayanıklı tabletler, atık toplama hizmeti sunan şirketler için ideal bir çözüm haline geliyor. Çünkü sistemde atık toplama hizmetlerini takip etme ve etkin bir şekilde yönetme imkanı bulunuyor. Araç içinde kullanılan yazılımlar da süreçleri gerçek zamanlı olarak takip etmek, şikayetleri azaltmaya ve daha hızlı çözüm bulmaya yardımcı olan toplama ekipleriyle iletişim kurmak için kullanılıyor.

IoT ile ALLOY’a eklenen sensör ve kontrol teknolojileri de hizmetlerin daha iyi sunulması için fırsat sağlıyor. Bu yüzden yerel ekipler atık yönetim hizmetlerini iyileştirmek için dolum oranını ölçen sensörleri, konum takibi, Bluetooth kuleleri ve otomatik konum algılama gibi teknolojileri daha fazla kullanıyor.

Ancak bu akıllı yazılımların etkili bir şekilde çalışabilmesi için atık toplama ekiplerinin kullandığı bilişim cihazlarının güvenilir olması gerekiyor. Çünkü atık yönetim ekiplerinin çalıştığı ortamlar, bilişim cihazları için zorlyıcı olabiliyor. Toz, kir, zorlu hava koşulları, düşmeler ve çizikler ortalama bir tablete büyük zararlar verebilen yaygın problemler arasında yer alıyor. Bu yüzden Panasonic TOUGHBOOK tabletler gibi dayanıklı teknolojiler, YOTTA’nın akıllı uygulamaları için ideal bir cihaz haline geliyor.

Daha önce atık yönetim yazılım iş ortaklarıyla birlikte çalışan Panasonic, hepsi Avrupa’nın güvenlik regülasyonlarıyla uyumlu olan cihaz kurulum danışmanlığıyla, cihaz montaj çözümleriyle, entegrasyon tasarım hizmetleriyle ve dayanıklı cihazlarıyla gerçek bir uçtan uca çözüm sunabiliyor. Hem içi hem de dışı dayanıklı olan bu ürünler, atık yönetiminin gerçekleştirildiği ortamların koşullarına dayanacak şekilde tasarlanıyor. Parlak ve duyarlı dokunmatik ekranlar da yağmurda ve güneşte, kamyon camlarından ışık yansırken ve eldiven takarken bile rahat bir kullanım sunuyor.

TOUGHBOOK cihazlarının birçok bileşeni yapılandırılabiliyor ve belirli ihtiyaçlara göre özelleştirilebiliyor. IoT teknolojisi için kullanılacağı zaman sensörler, kameralar, barkod okuyucuları, HF-RFID okuyucular ve çok daha fazlası entegre edilebiliyor. TOUGHBOOK cihazlar bunların dışında uzun süre boyunca desteklendiği için cihazlar güncelleneceği zaman aksesuarların tamamı yeni cihazlarla uyumlu oluyor.

Bağlantı hem en yoğun nüfuslu şehirlerde hem de en kırsal alanlarda çalışan mobil ekipler için çok önemli. TOUGHBOOK cihazlar, bağlantı açısından üstün bir deneyim sunarak dünya çapında acil servisler tarafından tercih ediliyor. Panasonic, cihazlarını kendi yankı odalarında test eden ve iyileştiren, kendi antenlerini tasarlayan ve üreten tek mobil bilgisayar üreticisi olma özeliğine sahip.

Günümüzün teknoloji çözümleri, sunulan hizmetleri büyük ölçüde değiştirerek yerel yönetimlerin gerçek zamanlı olarak atık toplama konularından haberdar olmasını sağlıyor ve sorunları hızlı ve verimli bir şekilde çözmelerine yardımcı oluyor.