Sosyal Medya

Donanım

Panasonic, Stockholm’de Nobel’in uzayı kutlamasına destek oldu!

Panasonic projektörler, Nobel Haftası Işıkları festivalinin bir parçası olarak Stockholm'ün simgesel Belediye Binası (Stadshuset) üzerinde olağanüstü bir projeksiyon eşleme tekniğinde kullanıldı.

Panasonic, Stockholm’de olağanüstü projeksiyon eşlemesi ile Nobel’in uzayı kutlamasına destek oldu

Panasonic projektörler, Nobel Haftası Işıkları festivalinin bir parçası olarak Stockholm’ün simgesel Belediye Binası (Stadshuset) üzerinde olağanüstü bir projeksiyon eşleme tekniğinde kullanıldı. 100.000’den fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte insanın uzayı anlama sürecinin kutlanmasına yardımcı oldu.

Çalışma, bugüne kadar şehirde gerçekleştirilmiş en büyük video eşleme projelerinden biri oldu.

Stockholm’de gerçekleştirilen 2020 Nobel Ödül Töreni, Nobel ödülü kazanan kişilerin keşiflerinden ilham alarak şehrin çeşitli yerlerinde oluşturulan ışıklı kurulumlarla kutlandı. Etkinlikte gösterimi yapılan SPACE, Andreas Skärberg tarafından tasarlandı ve yapımı da PXLFLD stüdyoları tarafından gerçekleştirildi. İçerik, 16 dakikalık projeksiyon eşleme yöntemiyle gerçekleştirilen ve uzay fiziği alanındaki olağanüstü ilerlemeleri kutlayan animasyonlu bir sanatsal çalışma oldu.

PXLFLD, bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek üzere canlı etkinlikler ve yayın sektörüne yönelik gelişmiş teknik çözümler alanında uzmanlaşmış ortakları Lumination of Sweden ile Creative Technology’yi bir araya getirdi.

Ekip, gösterim için toplam 30 adet Panasonic PT-RQ22K ve PT-RZ21K projektör kullandı.

Creative Technology’den Johan Törnström, konuyla ilgili düşüncelerini;

“Hem çok sayıdaki keskin kenarların etrafında dizilimi kolay olacak hem de ampul tabanlı projektörlere kıyasla gelişmiş renk ve kontrast sunacak lazer tabanlı bir projektöre ihtiyacımız vardı. Ayrıca projektörlerin kompakt ve sınırlı alanda kurulumlarının kolay olması da önemliydi” şeklinde açıkladı.

PXLFLD’de Teknik Tasarımcı olarak görev yapan Anders Granström, kurulumun önemli bir kısmının dikey modda kurulmuş dizilerle 12 gün sürmesinin, güvenilir Panasonic lazer mimarisinin en önemli projektör özelliği olduğunu da ekledi.

Panasonic’in PT-RQ22K ve PTRZ21K 20.000 lm’lik projektörleri, 3 Çipli DLP görüntülemeyi 4K+SOLID SHINE Lazer Fosfor teknolojisiyle bir araya getirerek, projeksiyon eşleme açısından önemli olan ekran parlaklığında üstün bir bütünlük sağlıyor.

Panasonic Business Avrupa Pazarlama Müdürü Hartmut Kulessa, cihazlarla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Bu projektörler gösterinin devam etmesi gereken ortamlar için tasarlandı. Ayrıca birincil sinyal kesilse bile görüntü gösteriminin kesilmemesi için yedek bir girişi bulunuyor.”

Anders Granström,

“Bu dev çalışmayı izleyicilere güvenli bir şekilde sunabiliyor olmak ve görsel içeriği sahnenin merkezine yerleştirmek, gerçekten olağanüstü bir deneyimdi. İnsanlardan da olağanüstü düzeyde olumlu tepkiler aldık” şeklinde açıklamada bulundu.