Sosyal Medya

Android

Pixel 5 ters kablosuz şarj desteği yeni Android 11 Kodlarında!

Pixel 5 Test Kablosuz Şarj Desteği Sunabilir, Yeni Android 11 Özelliği Pixel 5 ters kablosuz şarj desteğini doğruluyor. İşte detaylar...

Pixel 5’in muhtemel test kablosuz şarj desteği Android 11’in kodları arasında

Yeni Android 11 Özelliği Pixel 5’in ters kablosuz şarjı desteklediğini gösteriyor. Pixel 5 ters kablosuz şarj desteği yeni Android 11 Kodlarında!

Google dün gece yaklaşan Android 11 işletim sisteminin geliştirici ön izlemesi sürümünü kullanıma sundu. Android 11 özellikleri içerisinde kayan sohbet balonları, sınırlı konum veri erişimi gibi bazı özellikler de yer alıyor. Ancak bu sürümde bazı gizli özellikler belki de hepsinden daha dikkat çekici bulundu.

Geliştirici ön izlemesini yükleyen XDA Geliştiricileri, Ayarlar altında Pil Paylaşımı adlı gizli menüyü fark etti. Rapor, Google’ın bu özellik için yeni bir kod eklediğini ve yaklaşan Pixel 5 için ters kablosuz şarj üzerinde çalışıyor olabileceğini belirtiyor.

Ancak XDA Geliştiricileri söz konusu kodun Android 11’e sahip tüm telefonlarda kullanılabilecek bir Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) özelliği değil, bir Google özelliği olduğunu düşünüyor ve bu nedenle; özelliğin yalnızca Pixel telefonlar için kullanılması muhtemel.

Bildiğimiz gibi Google, iki yıl önce Pixel 3 Serisi ile kablosuz şarj desteği sunmaya başladı.  Pixel 3 ve Pixel 3 XL, standart Qi şarj cihazları ile 5W kablosuz şarjı ve Pixel Stand üzerinden 10W kablosuz şarjı destekledi. Ancak Pixel 4 serisiyle Google, uyumlu şarj cihazlarıyla kablosuz şarj oranını 11W’a çıkardı.

Ters kablosuz şarj, uyumlu kulaklıklarınızı, akıllı saatinizi veya bir arkadaşınızın telefonuna can suyu vermek için oldukça kullanışlı bir özelliktir. Ancak Google’ın geçen yılki Pixel telefonları özellikle zayıf pil ömürleriyle çok eleştiri aldı. Dolayısıyla Google Android 11’in gizli özellikleriyle işaret ettiği ters kablosuz şarj özelliğini yeni Pixel 5 telefonlarında kullanmak ve yaymak istiyorsa; bu telefonları büyük pil kapasitelerine ilave olarak cihazların çok pil tüketen yazılımlarını da optimize etmesi gerekiyor. Bundan emin olmadan bir şey yapması pek bir şey ifade etmeyecek…