Sosyal Medya

Otomobil

Polestar, 5 dakikada 160 km menzil sağlayacak yatırımı yapıyor!

Yeni Aşırı hızlı şarj (XFC) teknolojisini 2026 yılına kadar görmeyi bekleyebiliriz... EV hızlı şarj yatırımlar tüm üreticiler tarafından tam gaz devam ediyor..

Polestar, 5 dakikada 160 km menzil vaat eden hızlı şarj teknolojisine yatırım yapıyor

Yeni Aşırı hızlı şarj (XFC) teknolojisini 2026 yılına kadar görmeyi bekleyebiliriz… EV hızlı şarj yatırımlar tüm üreticiler tarafından tam gaz devam ediyor..

EV endüstrisi, menzil kaygısını geçmişte bırakacak hızlı şarjlı piller geliştirmeye çalışıyor ve öyle görünüyor ki, oraya ilk ulaşan kişi diğerlerince kıskanılacak bir avantaja sahip olacak.

Salı günü Polestar, İsrailli pil üreticisi StoreDot‘a yaptığı yatırımı duyurarak resmen bu yarışta kolları sıvadı.

Aşırı hızlı şarj (XFC) piller oluşturmak için StoreDot iki farklı teknik kullanıyor!

İlk olarak, pilin anodundaki geleneksel grafiti, tescilli küçük moleküllü organik bileşiklerle birlikte sentezlenen silikon nano parçacıklarla değiştiriyor. Bu sayede bu karışımın, silikonun şarj döngüleri sırasında genişlemesi ve müteakip enerji kaybı gibi doğal zorluklarını ortadan kaldırılıyor.

İkinci olarak StoreDot, pilin elektrotları arasında düşük dirençli bir iyon akışı oluşturan ve enerji yoğunluğunu artıran bir hibrit-katı elektrolit geliştirdi.

Etkileyici bir şekilde şirket, pillerinin 2024 yılına kadar beş dakika, 2028 yılına kadar üç dakika ve 2032 yılına kadar sadece iki dakika içinde 160 km şarj sunmasını bekliyor.

Şimdi o EV çağında yaşadığınızı bir hayal edin!

Polestar ile ortaklığının bir parçası olarak StoreDot, teknolojisini markanın konsept kanıtı EV’lerine uyarlayacak ve uygulayacak. Pilot programın başarılı olması koşuluyla StoreDot, 2026 yılına kadar hızlı şarj olan pillerini Polestar Modellerine yerleştirecek.

Özellikle Polestar 3 modelinin şimdi daha iyi özellikler ve menzil mesafesiyle gelmesi muhtemel…