Sosyal Medya

Donanım

PS5 Oyunları Region Free – Bölgesiz Olacak!

PS5 Oyunları Region Free - Bölgesiz Olacak. Sony PS5 hakkında SSS bilgilerini paylaştı. Özellikle 1440p desteğinin olmaması da dikkat çekici.

PS5 Oyunları Region Free – Bölgesiz Olacak!

Sony, 1440p çıkış, PlayStation Now ve çok daha fazlası hakkındaki ayrıntıları bir SSS – Sıkça Sorulan Sorular bilgisi açıkladı.

Nihayet yeni nesil konsollar için lansman haftası geldi ve Sony, PlayStation 5 ile ilgili bir sürü soruyu kapsamlı bir SSS ile açıkladı. Bir çok soru ve cevabı var ancak en önemli değişiklik Oyunların  “bölgesiz – bölgeden bağımsız – Region Free” hale geliyor olması…

Bu nedenle, başka bir ülkeden muhtemelen seyahat esnasında veya online mağazalar aracılığıyla aldığınız veya içe aktardığınız oyunların yeni;  garip şekilli konsolunuzda çalışıp çalışmayacağı konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Bu yeni bir özellik mi? Aslında bu uygulama PS4 ile başladı ve PlayStation 4 oyunları da bölge içermiyordu. Bu nedenle PS5’in PlayStation Now hizmetini de desteklemesi çok da şaşırtıcı olmamalı. Getirilen yeniliklerin kalıcı olduğunu görüyoruz…

PS5 hali hazırda PS3, PS2 veya orijinal PlayStation oyun disklerini çalıştırmasa da; en azından konsoldaki eski oyun kitaplığına geri dönmenin bir yolu var. Sony uzun süredir PlayStation 4 oyunlarının büyük çoğunluğunun çok az istisna dışında PS5’te çalışacağını iddia etti.

Bazı Ubisoft oyunları konsolda da çalışmayabilir ancak ayrıntılar henüz belirsiz…

Nesiller arası çok oyunculu oyunların desteği varsayılan olarak çalışmaya devam edeceğini gösteriyor. Sony, “PS4 veya PS5‘inizde (geriye dönük uyumluluk yoluyla) çok oyunculu bir PS4 oyununu destekliyor, hatta  aynı oyun için her iki konsolda da diğer oyuncularla oynayabileceksiniz,” diye yazdı. Oyunlarının PS5’e özgü bir sürümünün, PS4 sürümüne sahip bir arkadaşınızla oynamanıza izin verip vermeyeceği ise tamamen geliştiricilere bağlı…

PlayStation Plus’a gelince, Sony öngörülebilir gelecekte her ay iki ücretsiz PS4 oyunu sunacağını doğruladı. Şirket bu konudaki açıklamasında; “PS5 oyunlarını düzenli olarak aylık oyun serisine eklemeyi hedefliyoruz” dedi. PS5’e sahip PS Plus aboneleri, bu haftadan itibaren Bugsnax’ı ücretsiz olarak talep edebilecekler. Ayrıca PlayStation Plus Koleksiyonu aracılığıyla talep edebileceğiniz bir dizi PS4 klasiği de olacak.

Lansman sırasında P5’in Farklı renkleri olmasa da DualSense Kontrollerlar için farklı renk seçenekleri sunulacak. Başlangıçta dahili depolama alanını SSD genişletme seçenekleri olmayacak.Ancak belirli M.2 SSD sürücüleri için destek ekleyen bir yazılım güncellemesinin gelmesini beklemeniz gerekebilir. Tüm bunlara rağmen PS4 oyunlarını USB Depolama alanı üzerinden kullanabilirsiniz. Öte yandan USB diskleri de PS5 Oyunları için soğuk depolama aygıtı olarak kullanılıp kullanılmayacağının kullanıcılar tarafından test edilmesini bekleyebiliriz.

En Önemli Eksilerden birisi 1040p desteği olmaması hakkında!

PS5 sonunda 8K’ya kadar çözünürlük çıkışı sağlayabilecek bir cihaz olsa da, eski 1440p çözünürlükteki TV veya Monitörleri desteklemiyor, bu da 1440p monitörü olanlar için bir hayal kırıklığı ve yeni bir monitör masrafı demek. Konsolu ev sinema sisteminin merkezine yerleştirmek isteyenler içinse; HDR desteğinin HDR10 ile sınırlı olduğu – Dolby Vision veya HDR10 + olmadığı, ses tarafında ise Dolby Atmos olmaması sıkıntılı.

PS5 ile ilgileniyorsanız, SSS bilgileri okumaya değer. Teknik özellikler, Uzaktan Oynatma ve uyumlu aksesuarlar dahil olmak üzere çok çeşitli diğer konuları kapsar.