Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Sony nihayet hangi PS4 oyunlarının PS5’te çalışmayacağını açıkladı

Sony nihayet hangi PS4 oyunlarının PS5'te çalışmayacağını açıkladı. Sony sonunda hangi PS4 oyunlarının PS5'te çalışmayacağını duyurdu.

Sony nihayet hangi PS4 oyunlarının PS5’te çalışmayacağını açıkladı

PlayStation 5’in gelmesine bir aydan biraz daha uzun bir süre kala Sony, en sonunda hangi PS4 oyunlarının yeni nesil konsolda çalışmayacağını açıkladı. Neyse ki liste çok kısa…

Sony aylardır PS4 oyunlarının büyük çoğunluğunun geriye dönük uyumluluk sayesinde PS5‘te çalışacağını ve çalışmayacak olanlar hakkında biraz daha net bilgiler vermenin iyi olacağını düşünüyor ki haklı…

Öte yandan konsol pazarındaki rakibi Microsoft, Xbox’a geri dönen tüm oyunların Xbox Series X ve Xbox Series S’te de çalışacağını söylüyor.

Sony’nin destek sayfasında PS5’in geriye dönük uyumluluğuyla ilgili başka ayrıntılar var. Bazı PS4 oyunları, PS4 Pro’nun Güçlendirme Moduna benzer görünen PS5’in Game Boost özelliği sayesinde biraz yükseltme alacak. Uyumlu başlıklar daha sorunsuz çalışacak ve / veya daha yüksek kare hızına sahip olacaktır.

Bazı oyunlardaki belirli özellikler PS5’te çalışmayabilir (Sony ayrıntılara girmemiş olsa da) ve PS4 oyunlarını oynarken “hatalarla veya beklenmeyen davranışlarla” karşılaşabilirsiniz. bu nedenle Sony; almak istediğiniz herhangi bir eklenti veya DLC satın almadan önce PS4 oyunlarınızı PS5’te test etmenizi öneriyor. Sony ayrıca, oyuncuları PS5’lerini en son ürün yazılımı sürümüyle güncel tutmaya çağırıyor; bu, herhangi bir uyumluluk sorununu minimumda tutacak bir davranış olarak tavsiye ediyor.

PlayStation VR Setlerini Kullanmaya Devam!

Sony’nin daha önce onayladığı gibi, PlayStation VR kurulumunuzu PS VR oyunları için kullanmaya devam edebileceksiniz. PS5 Dualshock 4 kontrollerini sadece Ps4 oyunları için destekliyor. Platinum ve Gold Kablosuz Kulaklıklar, yeni nesil konsolla da çalışır durumda olacak.

Mevcut Ps4 Dijital Oyunlarınızı Wifi Üzerinden PS5’e Aktarabilirsiniz!

PS4’ünüze indirdiğiniz oyunlar ve kayıtlı verileriniz söz konusu olduğunda, bunların hepsini WiFi üzerinden PS5’inize aktarabilirsiniz. Ayrıca, PS4 oyunlarını doğrudan desteklenen bir harici depolama sürücüsünden de oynayabileceksiniz.

Son olarak Sony bazı oyun akışlarının nasıl oynanacağını da onayladı. Buna göre; PS4’ten PS5’e “uzaktan oynatma” seçeneğinin etkinleştirildiğini söylüyor, bu da PS4 oyunlarını PS5’te gerçekten yerel sisteme yüklemek zorunda kalmadan oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Elbette bunun için hala bir Ps4’e sahip olmanız gerekecek.

Bu arada PS Now, PS5’te de çalışacak, ancak bu yöntemlerden herhangi biri ile yayınlanan PS4 oyunları, PS5’in Game Boost özelliğinden yararlanamayacak.

Hangi PS4 Oyunları PS5’te Çalışmayacak!

DWVR, Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, TT Isle of Man – Ride on the Edge 2, Just Deal With It!, Shadow Complex Remastered, Robinson: The Journey, We Sing, Hitman Go: Definitive Edition, Shadwen and Joe’s Diner.