Sosyal Medya

Donanım

Sony, resmi PlayStation 5 kapakları önümüzdeki ay satmaya başlayacak

Sony, üçüncü taraf PS5 kapak üreticilerini yasal gerekçelerle kapattıktan sonra, PS5'i kişiselleştirmek adına 55 dolarlık PS5 kapakları - PS5 kılıfları duyurdu. 

Sony, resmi PlayStation 5 kapakları önümüzdeki ay satmaya başlayacak

Ayrıca, gelecek ay  uyumlu DualSense wireless controller – DualSense kablosuz denetleyicinin de farklı renklerine sahip olacaksınız…

Sony, üçüncü taraf PS5 kapak üreticilerini yasal gerekçelerle kapattıktan sonra, PS5’i kişiselleştirmek adına 55 dolarlık PS5 kapakları – PS5 kılıfları duyurdu.

Söz konusu kapak veya kılıflar bu yılın başlarında Dualsense denetleyiciler ile birlikte satışa sunulan renklere ilave 3 yeni renk var. Konsol kapakları (ve uyumlu kontrolörler) Midnight Black, Cosmic Red, Nova Pink, Starlight Blue ve Galactic Purple renklerinde gelecek…

Şirket, “Sadece orijinal beyaz PS5 konsol kapaklarınızı çıkarın ve yenilerini yerine oturtun” demekle yetindi.

PS5 konsol kapakları, hem Ultra HD Blu-ray disk sürücüsüne sahip PS5 hem de PS5 Digital Edition için mevcut olacak…

Midnight Black ve Cosmic Red PS5 konsol kapakları ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Avustralya ve Çin dahil olmak üzere belirli bölgelerde Ocak 2022’den itibaren satışta olacak. Nova Pink, Galactic Purple ve Starlight Blue modelleri ise, 2022’nin ilk yarısında aynı yerlerde piyasaya sürülecek.

Hatırlayacağınız gibi, Sony kısa süre önce Kozmik Kırmızı ve Gece Yarısı Siyahı renklerinde yeni DualSense kablosuz kontrol cihazlarını piyasaya sürmüştü. Şimdi, diğer üç renkte (Nova Pink, Starlight Blue ve Galactic Purple) yeni kontrol cihazlarını Ocak 2022’de katılımcı perakendecilerde küresel olarak 75 $ karşılığında piyasaya sürmüş olacak.

Bir hatırlatma olarak, geçen yıl PlateStation adlı bir şirket, kiraz kırmızısı, siyah ve orman kamuflajı gibi renklerde yedek PS5 kapaklarını açıkladı. Ancak şirket daha sonra Twitter’da Sony ile “patent ve fikri mülkiyet sorunları nedeniyle” tüm siparişleri iptal edeceğini ve geri ödemeleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Şimdi Sony’nin fikri mülkiyet haklarını neden bu kadar güçlü bir şekilde ileri sürdüğünü daha iyi anlayabiliyoruz. Yarı iletken sıkıntısı nedeniyle istediği kadar PS5 konsolu satamadığı düşünüldüğünde, bunun gibi aksesuarlar şirkete başka bir gelir akışı sağlayacak gibi görünüyor.

Evet, konsol rengi ve tasarımı o kadar önemli değil, ancak yeni kapaklar beyaza o kadar meraklı olmayan birçok insan için iyi bir seçenek. Yeni kumanda renkleri (75$) ve ilk iki konsol kapağı (55$) için ön siparişler açıldı – bir tane almayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutun…