Sosyal Medya

Mobil

Qualcomm 5nm teknolojisini düşük bütçeli telefonlara getiriyor!

Qualcomm Snapdragon 780G, düşük bütçeli Android telefonlara 5nm teknolojisini getiriyor. Şimdi daha güçlü ve verimli Android düşük bütçeli...

Qualcomm’un Snapdragon 780G’si 5nm teknolojisini uygun fiyatlı telefonlara getiriyor

Daha hızlı bir CPU ve 5nm işlemci, bu cihazları daha hızlı hale getirmeyi vaat ediyor.

Qualcomm’un 7 Serisi yongaları geçtiğimiz yıl en yeni amiral gemisi telefonlarda kullanıldı. Snapdragon 730G ve 765G işlemcileri olmadan Pixel 4a ve OnePlus Nord gibi cihazlara sahip olamazsınız… Tüm güçlü yönlerine rağmen bu işlemcilerinde tam kusursuz olduğunu söyleyemeyiz. Zira işlemciler yoğun görevler altında sıkışma eğiliminde oluyorlar ve Google’ın yetenekli ellerinin dışında en iyi kamera deneyimlerini akıllı telefon kullanıcılarına tam olarak sunmayı başaramadılar.

Qualcomm’un Snapdragon 7 serisinin en yenisi Snapdragon 780G’de tam da bu sorunları ele alıyor.

Başlangıç ​​olarak 780G; yeni CPU ve GPU bileşenlerine ve ayrıca, şirketin 7 serisi yongalarından biri için bir ilk olan 5nm işlemeci teknolojisine sahip. Qualcomm, pratikte 780G’nin Kyro 670 CPU’sunun selefi 768G’deki işlemciden yüzde 40 daha hızlı çalışabilir. Ayrıca yapay zeka işlemlerinde Hexagon 770 olmasından dolayı 780G bunlara da destek olacak.

Qualcomm ayrıca bu işlemciye, telefon görüşmeleri sırasındaki güç tüketimini azaltan ve aradığınız kişinin sizi daha temiz bir sesle duymasını sağlayan bir ses filtresi ve AI hızlandırıcı ekledi.

Elbette 5G desteği diğer yeni işlemcilerde olduğu gibi bu model de sunuluyor. Ayrıca 24 bit 96KHz müzik akışını desteklemek için en yeni Bluetooth 5.2 standardı ve Qualcomm’un Snapdragon Sound paketi için destekte var.

Fotoğraflar söz konusu olduğunda, 780G’nin Spectra 570 görüntü sinyali işlemcisi (ISP), şirketin düşük ışıkta görüntü çekmeyi daha iyi hale getirdiğini iddia ettiği yeni bir mimariye sahip. Ancak Spectra 570’in en güçlü ve belirgin özelliği, aynı anda üç 25MP görüntüyü işleyebilmesi.

Bu Teorik olarak, bir telefonun tek bir deklanşöre basarak geniş, ultra geniş ve telefoto kameralarından fotoğraf çekmesine izin verebilecek.

Ancak, Samsung’un Galaxy S21 ve Snapdragon 888 işlemcisi ile yaptığı gibi kamera uygulamalarında bu özellikten yararlanmak üreticilere kalmış.

Qualcomm Snapdragon 780G kullanan modelleri fazla da beklemeyeceğiz, 2021 ikinci çeyreğinde bu işlemcileri kullanan modelleri göreceğiz.