Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 695, ucuz telefonlara daha hızlı 5G getiriyor

5G telefonlar artık daha uygun fiyatlı olduğundan, Qualcomm bu düşük maliyetli cihazları daha cazip hale getirmek istiyor. Bu kapsamda şirket bütçe dostu 5G donanımı için gelişmiş performans vaat eden üç yeni çip'ini tanıttı.

Qualcomm Snapdragon 695, düşük maliyetli telefonlara daha hızlı 5G getiriyor

Snapdragon 480 Plus ve 778G Plus ise bütçe dostu cihazlar için performans artışlarını ifade ediyor.

5G telefonlar artık daha uygun fiyatlı olduğundan, Qualcomm bu düşük maliyetli cihazları daha cazip hale getirmek istiyor. Bu kapsamda şirket bütçe dostu 5G donanımı için gelişmiş performans vaat eden üç yeni çip’ini tanıttı. Bu serisinin yıldızı Snapdragon 695. 690’ın yani 6nm tabanlı teknolojinin devamı, çok daha hızlı milimetre dalgası 5G ekliyor. Yüzde 30’a kadar daha hızlı grafikler ve yüzde 15 daha hızlı CPU görevleri sunuyor. Bu nedenle bir sonraki orta sınıf -bütçe dostu telefonların, oyun oynamaya ve devasa indirmelere çok daha uygun olmasının yolu açılmış oluyor.

Bu arada Snapdragon 480 Plus ve 778G Plus, artan saat hızlarıyla CPU ve GPU performansında küçük kazançlar sağlayan 480 ve 778G’nin yükseltilmiş hali. Bu modelleri sırasıyla giriş seviyesi ve üst orta sınıf telefonlar için ayarlamalar olarak düşünebilirsiniz.

Ayrıca, 695’in 6nm sürecini 5G’nin ek maliyetleri olmadan paylaşan Snapdragon 680 adlı yalnız bir LTE yongası da bu tanıtımda yer aldı. 5G hizmetinin sınırlı veya çok pahalı olduğu pazarlara yönelik bir çözüm gibi.

Dört işlemcisini tamamı, 2021’in sonundan itibaren bütçe dostu akıllı telefon üreticilerine sevk edilmeye başlanıyor. Bu markalar arasında Honor, Motorola, Nokia (yani, HMD Global), Oppo, Vivo ve Xiaomi yer alıyor.

İşin içinde bir pragmatizm var aslında. 6nm parçalar (778G Plus dahil), Qualcomm’un 780G gibi sınırlı 5nm parça tedarikine rağmen akıllı telefon pazarının büyük bir kısmına hizmet vermeye devam etmesine yardımcı oluyor. Çip tedarikinin bir çok alanda yaşandığı bir dönemde çip üreticisinin hızlı işlemcileri bir anda piyasaya sürmesi güzel. MediaTek gibi bütçe dostu akıllı telefon üreticilerin ellerindeki pazarı almak adına önemli bir hareket…