Sosyal Medya

Android

Qualcomm ve Apple Kavgasının Yakın Gelecekteki İlk Etkisi Belli Oldu

Qualcomm ve Apple Telif Hakkı Kavgasının ilk Etkisi Belli Oldu. Qualcomm: Yeni iPhone'larda Kablosuz Yongalarımız Olmayacak!

Apple’ın yeni gelecek iPhone Modellerinde Qualcomm Kablosuz Yongaları Olmayacak!

Qualcomm ve Apple Telif Hakkı Kavgasının ilk Etkisi Belli Oldu.

Qualcomm: Yeni iPhone’larda Kablosuz Yongalarımız Olmayacak! Şimdilik Intel olacak gibi görünüyor.

Apple ve Qualcomm arasındaki telif hakkı çatışmasının etkilerini yakın bir gelecekte görmeye başlayabiliriz. Qualcomm’un finans sorumlusu George Davis yatırımcılara Apple’ın bir sonraki iPhone modellerinde rakiplerinin kablosuz modemlerini kullanacağını söyledi.

Qualcomm’un Apple’ın yeni iPhone lansmanına sayılı günler kala (Eylül ayında) bunu açıklaması bu konuda kesin kararın verildiğini gösteriyor.

Qualcomm: Yeni iPhone'larda Kablosuz Yongalarımız Olmayacak!

Qualcomm ve Apple Kavgasının Yakın Gelecekteki ilk etkisi belli oldu. Qualcomm: Yeni iPhone’larda Kablosuz Yongalarımız Olmayacak!

Qualcomm ve Apple arasında son dönemde birbirleri hakkında çeşitli davalar vardı. Apple Qualcomm’a 1 Milyar dolarlık dava açarken, Qualcomm’da yeni iPhone X satışlarını açtığı telif hakkı davaları ile yasaklamaya çalıştı.

Tüm bunlar yaşanırken Apple’ın, bu konuda yakın gelecekte sadece kablosuz yonga setleri için Intel’e gitmesi şaşırtıcı olmazdı. Intel bu yonga setlerini bu ölçekte Apple’a sunabilecek tek şirket konumunda. Bir başka şirketin bir gecede bu geçişi gerçekleştirmesi de mümkün değil.

Öte yandan Apple ve Intel’de bir dargın bir barışık, Calcalist haberine göre Intel’in Bluetooth ve Wifi parçalarını 2020 model cihazlarından kullanması teklifini Apple geri çevirmiş. Bu yüzden Apple muhtemelen 2020 sonrası planlarında kendi yonga setlerini geliştirecek. Şimdiki Kablosuz Modem işbirliği kısa süreli bir ilişki olabilir.

AppleInsider