Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Snapdragon Wear 3100, Akıllı Saatlere Yeni Kişilikler Kazandırıyor

Qualcomm Snapdragon Wear 3100, Akıllı Saatlere Yeni Kişilikler Kazandırıyor. Zengin ortam modu,Özel bir spor modu ve Geleneksel bir saat modu. Üstelik tüm bunları daha az enerji tüketerek yapıyor.

Qualcomm yeni nesil Android akıllı saatler için yeni bir yonga seti  duyurdu

Daha düşük enerji tüketen işlemci, daha uzun pil ömrü demek. Qualcomm’un yeni yonga seti, akıllı saatlere yeni kişilikler kazandıracak. Farklı güç modları farklı kişiliklere hitap edebilir…

SnapdragonWear 3100 etkinliğinde şirketin akıllı giyilebilir ürünler kıdemli müdürü Pankaj Kedia; “Akıllı Saatlerin Son Derece Entegre bir Platform” olduğunu söyledi. Bu nedenle şirketin Google ile son birkaç yıldır oldukça yakın çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor.

Bunun bir sonucu olarak yeni Snapdragon Wear 3100 yonga seti; Wear OS‘nin bir sonraki sürümünde üç yeni modu destekleyecektir:

  1. Zengin ortam modu,
  2. Özel bir spor modu ve
  3. Geleneksel bir saat modu.

Qualcomm’un etkinliğinde üç modun kısa bir demosu yer aldı. Aslında üçünün de arkasında belirli bir tema var gibi görünüyor: Akıllı saati mümkün olduğunca gerçek bir saate yakın hissettirmek.

Örneğin Zengin Ortam Modunun arkasındaki ana fikir, saatin aktif olmadığı durumda arka planın siyah olmaması üzerine kurulu. unun yerine, kalp hızınız veya adım sayınız gibi çeşitli komplikasyonların yanı sıra zamanı görebileceğiniz gelişmiş bir ortam moduna geçebilirsiniz. Zengin Ortam Modu daha az güç tüketmesi nedeni ile sadece Snapdragon Wear 3100 işlemci ile çalışıyor.

Aktif Mod ve Ortam Modu arasında ayırt edilemeyecek fark aslında ekran parlaklıklarının seviyesi gibi görünüyor. Ancak bir Qualcomm sözcüsüne göre, uyarlanabilir parlaklık hala aktif olacak; bu yüzden ekran karanlık ortamlarda daha parlak, güneşli ortamlarda daha az parlak olacak.

Yine de daha fazla pil ömrü tüketmek sizin için sorun değilse;

Bu durumda, sadece tarih ve saati ve daha fazlasını göstermeyen geleneksel bir saat moduna geçme seçeneğiniz hala var. Qualcomm pil tasarruf modunda kullanım da ise 1 aylık kullanım süresinden bahsediyor.

Akıllı Saatinizi bir fitness izleyici olarak kullandığınız zaman da uzun ömürlülük çok önem hale geliyor; bu nedenle özel spor modu kesinlikle çok fazla önem arzedecek ve kullanılacak. Bu durumda iken A7 işlemcisi tamamen devre dışı kalıp ana ortak işlemci kullanılacak. Bluetooth, GPS gibi temel işlemler elbette mevcut olacak.

Tüm bunları düşündüğünüzde Qualcomm’un seçkin mimarisi ile; birden fazla kişiliğe sahip akıllı saat oluşturmak istedikleri anlamına geliyor. tek bir cihazda pil ömrü optimizasyonu yapılması ile hem akıllı saat hemde spor aktivitelerinizi ayrı ayrı takip etmenize gerek yok.

Yeni nesil Android Akıllı Saatlerinde bu işlemci kullanılacak.