Sosyal Medya

Mobil

Qualcomm’un Snapdragon 7+ Gen 2’si orta sınıf telefonlarla geliyor!

Qualcomm,  yeni orta sınıf akıllı telefon işlemcisini duyurdu. Orta sınıf akıllı telefonlarda yüzde 50'lik CPU performansı vaat eden yeni işlemcili akıllı telefonları bu ayın sonuna doğru görmeye başlayabiliriz. İşte detaylar...

Qualcomm’un Snapdragon 7+ Gen 2’si orta sınıf telefonlarla geliyor!

Qualcomm,  yeni orta sınıf akıllı telefon işlemcisini duyurdu. Orta sınıf akıllı telefonlarda yüzde 50’lik CPU performansı vaat eden yeni işlemcili akıllı telefonları bu ayın sonuna doğru görmeye başlayabiliriz. İşte detaylar…

 

Qualcomm, bu ayın sonlarından itibaren çok sayıda orta sınıf telefona güç sağlayacak en son yonga setini duyurdu. Redmi ve Realme, Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setini ilk kullanacak markalar arasında yer alıyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, yeni yonga seti, Snapdragon 8 Gen 2 kadar güçlü olmasa da, Snapdragon 7 Gen 1 dikkate alındığında üzerinde kayda değer bir yükseltme vaat ediyor. Qualcomm, özellikle CPU’nun 2,91 GHz’e varan hızlarla yüzde 50’nin üzerinde bir performans artışı sağlayacağını söylüyor.

Peki grafik tarafında bir iyileştirme yok mu? Şirket, Snapdragon 7+ Gen 2’nin GPU performansında da  (iki kat) ve güç verimliliğinde ise (yüzde 13) iyileştirmeler sunacağını iddia ediyor.

Yapay Zeka

Bitmedi, yeni işlemcide AI-Yapay zekada işlemcinin içine entegre edilmiş durumda. Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 1 ile karşılaştırıldığında yapay zeka performansının da iki katından fazla bir artışa sahip olacağını belirtiyor. Öyle ki Entegre AI-Yapay zekanın, Süper Çözünürlüğün sağlanması adına, oyun görsellerini ve fotoğrafları 1080p’den 4K çözünürlüğe yükseltme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor.

Diğer özelliklerden otomatik değişken oranlı gölgeleme, odaklanan içeriği tam çözünürlükte işleyerek ve bir sahnenin arka planını daha düşük bir çözünürlükle sınırlayarak performansı ve gücü artırmaya yardımcı olacak. Buna ek olarak Qualcomm aptX özelliği, Snapdragon Sound’un kayıpsız müzik akışı ve gecikmesiz oyun sesi sunabilecek.

Kamera

Yonga seti, aynı anda iki kameradan üçlü pozlama ile HDR video çekiminin yanı sıra 200 MP’ye kadar fotoğraf çekimlerini destekliyor. 18-bit Üçlü ISP desteği sayesinde çok düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekmek daha kolay olabilir.

Bir başka deyişle, Snapdragon 7+ Gen 2 kullanan orta sınıf akıllı telefonların artık size daha parlak, daha net ve daha renkli fotoğraflar sağlamak için 30 görüntü yakalayabilecek ve bunların en iyi kısımlarını tek bir çekimde harmanlayabilecek…

Bağlantı

Bağlantı tarafında ise, yeni X62 5G modem sayesinde bir veri ağı üzerinden 4,4 Gbps’ye kadar indirme hızlarının yanı sıra 4G ve 5G çift SIM desteği var. WiFi ile ilgili olarak Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 2’nin 3,6 Gbps’ye kadar indirme hızlarını etkinleştireceğini belirtti.

Qualcomm’un bu yeni işlemcisiyle orta sınıf akıllı telefonların amiral gemisi özelliklere bir adım daha yaklaştığını söylemek mümkün, aradaki farklar giderek azalıyor. Bu, bütçe dostu akıllı telefonlardan daha iyi performans bekleyenler için güzel haber…