Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Raspberry Pi 4 şimdi 8GB’a kadar RAM ile geliyor

Raspberry Pi 4 şimdi 8GB’a kadar RAM ile geliyor

8GB Raspberry Pi 4 75 dolar…

Raspberry Pi Vakfı her zaman modelleri büyük ve daha iyi hale getirmenin yollarını arıyor ve bugün bu 2GB ve 4GB serisi ile birleştiren bir 8GB Raspberry Pi 4 modelini duyurdu. Bu model için 75 dolar ödemek gerekecek.

Aslında, daha fazla RAM ile, öncekilerle aynı kart destesi boyutundaki tek kartlı bilgisayar, DIY projelerine daha fazla kapsam sağlıyor ve tinker’ların Covid 19 için ventilatör üretiminde olduğu gibi daha fazla belleğe aç uygulamaları keşfetmeye başlayabileceği anlamına geliyor. Yeni bellek paketinin ihtiyaç duyduğu biraz daha yüksek tepe noktalarını sağlamaya yardımcı olmak için birkaç bileşen daha kartın üzerine taşındı; ancak diğer her şey aslında aynı kaldı: çok sayıda bağlantı noktası, ARM tabanlı CPU, WiFi, Bluetooth…

75 dolar fiyatıyla 8GB Raspberry Pi 4 orada en pahalı Raspberry Pi ancak bu bir çok kişi için önemli olmayabilir. Şubat ayında, 1GB modelinin fiyatına 2GB’lık model sunuldu. Benzer şekilde 2GB’lık model fiyatına da 4GB verildi. 8GB modeli için istenen 75 dolar aslında daha fazla RAM’i anakartın üzerine yerleştirmek için daha fazla çip kullanılmasından dolayı talep ediliyor.

Her durumda, genel fiyatlandırma yapısı aslında oldukça dengeli; 35 $ için 2GB RAM, 55 $ için 4GB ve 75 $ için 8GB. Ülkenizdeki yeni modelin onaylı satıcılarının listesini raspberrypi.org adresinde bulabilirsiniz .