Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Reddit, SSL Şifrelemesine Geçti!

HTTPS üzerinden çalışan web sitelerine bu popüler hizmet de eklendi!

HTTPS üzerinden çalışan web sitelerine bu popüler hizmet de eklendi!

29 Haziran tarihinden itibaren Reddit’in bütün sayfaları SSL şifreleme ile sunulacak. Site, şu anda da SSL üzerinden https://www.reddit.com adresinden ulaşılabiliyor ancak yeni sistem, tüm bağlantıları sitenin SSL korumalı sürümüne yönlendirecek.

Bu işlemin en büyük avantajı ise, kullanıcıların daha fazla mahremiyete sahip olmaları olacak. Yani site ile gerçekleştirilen bütün iletişim gizli ve güvenli olacak. Bunun anlamı da ağ operatörlerinin, hangi kullanıcı adı ile giriş yapıldığını veya siteye hangi yazının yazıldığını görememeleri olacak.

Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda pek çok farklı site bu sisteme geçmişti. Bunların aralarında Wikipedia ve bütün federal websiteleri de bulunmakta. Bu geçişin en büyük sebebi ise güvenlik endişesi. SSL sayesinde, saldırganların normalde güvenli ve gerçek olan bir veri akışının içerisine kötü amaçlı komutlar veya veriler yerleştirmesi de engellenmiş oluyor. Buna ek olarak değişimi yapan sitelere yapılan teşviklerin de rolü var. Örneğin Google, Ağustos ayında SSL kullanan sitelerin arama sonuçlarında biraz daha önde gözükeceğini açıklamıştı.