Sosyal Medya

Mobil

FlexPai 2 5G katlanabilir telefon maliyeti 1.500 doların altında indirdi!

Royole'nin FlexPai 2 5G katlanabilir telefon maliyeti 1.500 doların altında. CEO Bill Liu FlexPai 2 5G'nin ayrıntılı özelliklerini paylaştı.

Royole’nin FlexPai 2 5G katlanabilir telefon maliyeti 1.500 doların altında

CEO Bill Liu FlexPai 2 5G’nin ayrıntılı özelliklerini paylaştı.

Mart ayında, Royole’un ikinci nesil esnek telefonu olan 5G özellikli FlexPai 2’ye bir göz attık ; bu, Huawei’nin Mate Xs’ine benzer bir form faktörü olan dışa bakan esnek ekranı için şirketin en son OLED panelinden yararlanıyor. Bu yeni panelin, sözde iyileştirilmiş bükülme yarıçapı, daha iyi görüntü performansı ve en önemlisi, dikiş yerinde daha az kırışma ile geliyor. FlexPai 2, ilk ikinci çeyrek – Q2 2020 lansman tarihini açıkça kaçırdı, ancak bugün itibariyle bu bekleme süresi sona erdi.

Royole sitesi ve JD.com üzerinden düzenlenen online etkinlikte  CEO’su Bill Liu FlexPai 2 5G modelinin hemen kullanılabilir olduğunu açıkladı.

8GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip temel model 9.988 yuan (yaklaşık 1.470 $) talep ederken, 12GB RAM ve 512GB depolama alanına sahip üst düzey bir model daha sonra piyasaya çıktığında 11.588 yuan’a (1.710 $) mal olacak.

Renk olarak üç renk var. “Cosmic Gray,” “Midnight Black” ve “Sunrise Gold.”

Royole, rakipleriyle karşılaştırıldığında, telefon-tablet hibritini bir kez daha agresif bir şekilde fiyatlandırdı. Çin’de, Huawei’nin Mate Xs – aynı zamanda dışa bakan esnek bir ekran kullanıyor – 16.999 yuan veya yaklaşık 2.510 dolara mal oluyor ki bu; üst düzey FlexPai 2’den bile önemli ölçüde daha fazla. Samsung’un Galaxy Z Fold 2‘si ABD’de satış fiyatı 1.999 dolar ki bu yine de Royole’un tekliflerinden daha pahalı.

Aynı etkinlikte, Liu sonunda FlexPai 2’nin ayrıntılı özelliklerini paylaştı. Özetlemek gerekirse, Qualcomm Snapdragon 865 işlemci, 7.8 inç ekran (1.920 x 1.440), dörtlü kamera ve stereo hoparlörleri zaten biliyorduk. Katlandığında, menteşe boyunca kısayol düğmeleri sunan 5,5 inç “ana” ekranı (1,440 x 900) kullanabilir veya yanındaki kameralarla daha küçük 5,4 inç kenara (1,440 x 810) geçebilirsiniz.

Nihayet istenebilecek kamera özelliklerine sahibiz: 64 megapiksel f / 1.89 ana kamera, 16 megapiksel f / 2.2 ultra geniş kamera, 8 megapiksel f / 2.4 telefoto kamera (3x zoom) ve 32- megapiksel f / 2.0 portre kamerası. Önceki modele çok benzer şekilde, FlexPai 2’nin kamera uygulaması, konunuzun ikincil ekranda kendisini görmesini sağlayan çift ekranlı bir fotoğraf modu da sunuyor.

Ayrıca bugün, kameraların altında bulunan bir dokunmatik yüzey ortaya çıktı. Bu, bekleme modundayken ekranı iki kez dokunarak uyandırmak için kullanılabilir ve uygulamaları kullanırken, Royole’un Android 10 tabanlı waterOS 2.0 sayesinde iki kez dokunarak bölünmüş ekran modunu üç ekrana kadar değiştirebilir.

Yeni özelliklerin geri kalanı, 4.450mAh pil (önceki 3.970mAh’den bir artış), sırasıyla açıldığında ve kapatıldığında 6.3 mm ve 12.8 mm kalınlıklar, 339 gram ağırlık (yaklaşık 12 ons) ve 5G bantları içerir – bunlar çoğunlukla Çin ve Avrupa pazarı dostu özellikler olarak görünmekte…

Liu ayrıca FlexPai 2’nin üçüncü nesil Cicada Wing FFD’nin (Tam Esnek Ekran) beklenenden daha dayanıklı olduğunu duyurdu. Panel başlangıçta en son katlanabilir telefonların ölçütü olan 200.000’den fazla viraj için test edildi . Bununla birlikte, Çin Ulusal Metroloji Enstitüsü’nün yardımıyla, bu panelin artık 1.8 milyon virajın üzerinde şaşırtıcı bir şekilde dayanacağı onaylanmıştır. Samsung’un bu rakama nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak.

Katlanabilir telefon yarışı en az üç yıldır devam ediyor; ancak çeşitli üretim engelleri nedeniyle hala sadece birkaç rakip var, Samsung, Motorola; Huawei ve Royole şu anda bu pazarda bulunan tek markalar. Bununla birlikte, Royole’nin FlexPai 2’yi diğer pazarlara getirip getirmeyeceğine dair henüz bir kelime yok. Ve içe aktarılan bir sürümü satın alsanız bile, orijinal FlexPai’de olduğu gibi, Google hizmetlerini birime yandan yükleyemezsiniz.

Diğer form faktörleri sunan LG’ye seçmekte bir sebep var zira; bir geçmeli ikincil ekrana daha yeni birlikte daha ekonomik bir alternatif olarak; büküm-dönebilen ekran ve muhtemelen bir kızaklı ekranında yer yakın gelecek. Günün sonunda, tüketici pazarında daha fazla seçeneğe sahip olmak her zaman iyidir.